Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με συντριβή τους “μετριοπαθείς” στο Χαλέπι (χάρτης)

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με συντριβή τους “μετριοπαθείς” στο Χαλέπι (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκόφιλοι εξτρεμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), της Αχράρ Αλ Σαμάμ (παραμάγαζο της Αλ Κάιντα), της Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια και της Αλ Νούσρα (η επίσημη Αλ Κάιντα στη Συρία), υπέστησαν βαριές ήττες και απώλειες τις τελευταίες 48 ώρες από το Ισλαμικό Κράτος στις μάχες που μαίνονται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές έχασαν συνολικά 13 χωριά και οικισμούς από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος πήρε πίσω από τους “μετριοπαθείς” την πόλη Αλ Ραΐ που είχε χάσει την Πέμπτη. Οι “μετριοπαθείς” την Πέμπτη είχαν πανηγυρίσει έξαλλα τη νίκη τους αλλά δεν τη χάρηκαν πολύ, αφού χρειάστηκαν μόλις τρεις ημέρες για να περάσει το Ισλαμικό Κράτος στην αντεπίθεση, να ανακαταλάβει όλα τα εδάφη που έχασε και τώρα να πιέζει με ταπεινωτική ήττα τα “αγαπημένα παιδιά” του Ερντογάν.

Βεβαίως και το Ισλαμικό Κράτος είναι “παιδί” του Ερντογάν αλλά είναι το “κακό” παιδί.

Τώρα το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στόχο να καταλάβει τις πόλεις Αζάζ και Μαρέα που κατέχουν οι “μετριοπαθείς” μαζί με την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.

Υπενθυμίζουμε ότι τις ίδιες πόλεις διεκδικούσαν και οι Κούρδοι πριν την κήρυξη της εκεχειρίας στη Συρία και τότε το τουρκικό πυροβολικό μπήκε στον πόλεμο, βομβαρδίζοντας τους Κούρδους, με την τουρκική κυβέρνηση να δηλώνει ότι εάν οι Κούρδοι απειλήσουν την Αζάζ και τη Μαρέα η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία.

Τώρα, όπως εξελίσσεται η μάχη στα βόρεια σύνορα της Συρίας, στη βορειοδυτική επαρχία του Χαλεπιού, οι “μετριοπαθείς” (που εκείνοι ξεκίνησαν αυτή τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος την προηγούμενη εβδομάδα), κινδυνεύουν να υποστούν ταπεινωτική ήττα, να αναγκαστούν να παραδώσουν τις πόλεις στο Ισλαμικό Κράτος και εκείνοι να καταφύγουν στην Τουρκία για να σώσουν τις ζωές τους.

Στην εύλογη απορία “πώς είναι δυνατόν να σκοτώνονται μεταξύ τους όλοι οι μισθοφόροι του Ερντογάν;”, η απάντηση είναι ότι όπως είναι στημένη η σκακιέρα ο Ερντογάν θεωρεί ότι θα νικήσει έτσι κι αλλιώς.

Εάν νικούσαν οι “μετριοπαθείς” θα καταλάμβαναν για λογαριασμό του εδάφη που επιθυμεί να ελέγχει στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας στο βόρειο Χαλέπι, εάν νικήσει το Ισλαμικό Κράτος θα βρει αφορμή να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία για να “πολεμήσει” δήθεν το Ισλαμικό Κράτος, μαζί με τη σύμμαχό του Σαουδική Αραβία.

Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν εισβολή της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία. Οι Ρώσοι μάλιστα έχουν προειδοποιήσει ότι μια εισβολή της Τουρκίας θα μπορούσε να προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

*Στον χάρτη με κίτρινο χρώμα οι Κούρδοι, κόκκινο οι κυβερνητικοί, πράσινο οι “μετριοπαθείς” και η Αλ Κάιντα, μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Οι δύο πόλεις που απειλούνται, Αζάζ και Μαρέα, μέσα σε κόκκινους κύκλους. Στον μικρό ένθετο χάρτη βλέπετε που βρίσκεται η περιοχή στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr