ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι χτύπησαν με τέσσερις πυραύλους την Κόμπανι και τα περίχωρά της

Οι Τούρκοι χτύπησαν με τέσσερις πυραύλους την Κόμπανι και τα περίχωρά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το τουρκικό έδαφος χτύπησε την κουρδική πόλη Κόμπανι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το τουρκικό έδαφος χτύπησε την Κόμπανι στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής.

Συνολικά τέσσερις πύραυλοι από την Τουρκία χτύπησαν τη Ροζάβα (δυτικό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία) το βράδυ της Κυριακής.

Ένας χτύπησε το χωριό Ξουρξουρί, ένας άλλος την Κόμπανι και ακόμα δύο μεταξύ της Κόμπανι και του χωριού Τερμίκ.

Σύμφωνα με τα κουρδικά Μέσα από τύχη δεν υπάρχουν θύματα.

Οι Κούρδοι κατηγορούν τους Τούρκους ότι χτύπησαν με πυραύλους τα κουρδικά εδάφη της Συρίας για να δείξουν την υποστήριξή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη Κόμπανι είναι σύμβολο της κουρδικής αντίστασης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πολιορκήθηκε από τους τζιχαντιστές από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 δίχως τελικά να καταφέρουν να την καταλάβουν.

Το Ισλαμικό Κράτος θυσίασε στην Κόμπανι τους πλέον επίλεκτους μουτζαχεντίν του και εκεί υπέστη την πρώτη του ήττα, η οποία ανέδειξε και τους Κούρδους σε στρατηγικούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Αυτός είναι ο 37χρονος «Μ» μέλος της Χαμάς που συνελήφθη στην Κρήτη

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού χώρου, μιας αντίληψης άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την αλιεία ως «Δούρειο Ίππο» για τη «Γαλάζια Πατρίδα» – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Ελπίδα Τσαμπουράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr