Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS στην Ιταλία που διακινούσε λαθρομετανάστες

Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS στην Ιταλία που διακινούσε λαθρομετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εξάρθρωση ενός πυρήνα οκτώ τζιχαντιστών με επικεφαλής έναν Τυνήσιο, μέλος στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οποίος διέμενε μόνιμα στην Ιταλία, κοντά στην Νάπολη, προχώρησε η Αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο “εγκέφαλος” των τζιχαντιστών ονομάζεται Μοχάμεντ Καμέλ Χεμίρι (Mohamed Kamel Khemiri), 41 ετών, ο οποίος σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν τα μέλη των καραμπινιέρων, δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του».

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προπαγάνδιζε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος μέσω του διαδικτύου.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Κεμίρι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νάπολης, ηγείτο οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική.

Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε, επίσης, στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Ο συλληφθείς, μαζί με άλλα επτά άτομα φέρεται να είχε καταφέρει να πείσει σειρά από ιδιοκτήτες υφαντουργικών εταιρειών να υπογράφουν «συμβόλαια μαϊμού» με κάποιους από τους μετανάστες, για να μπορούν οι αλλοδαποί αυτοί να ζητούν άδεια παραμονής από τις ιταλικές Αρχές.

Πηγές των καραμπινιέρων ανέφεραν, τέλος, ότι «θεωρητικά, ο Κεμίρι θα μπορούσε να προετοιμάσει και τρομοκρατική επίθεση σε ιταλικό έδαφος».

Και οι οκτώ τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την Παρασκευή είναι άπαντες μη-Ιταλοί.

Ο Χεμίρι στο παρελθόν είχε συλληφθεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Οι Αρχές των παρακολουθούσαν περισσότερο από ένα χρόνο ώστε να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία της δράσης του ίδιου και της οργάνωσής του.

Από τον Ιανουάριο του 2015, που είχαν ηχογραφήσει συνομιλία του όπου δήλωνε παντοτινό μέλος του ISIS μέχρι και σήμερα, που συνελήφθη, ο Χεμίρι ριζοσπαστικοποιούνταν συνεχώς όλο και περισσότερο.

Δεν είχε διστάσει να πανηγυρίσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

“Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους τζιχαντιστές να είναι οι ίδιοι που ελέγχουν τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης ανθρώπων”, δήλωσε ο Φράνκο Ρομπέρτι, ο νούμερο ένα αντιτρομοκρατικός εισαγγελέας της Ιταλίας, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ιταλικές Αρχές διερευνούν τις σχέσεις κυκλωμάτων διακινητών λαθρομεταναστών με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Η Ιταλία τώρα… ανακάλυψε ότι της στέλνει πρόσφυγες το Ισλαμικό Κράτος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr