ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελευσίνα: 44χρονη σκότωσε τη μητέρα της όταν πάρκαρε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, μια διαβούλευση η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και στην οποία έχει στηρίξει το πολιτικό μέλλον του.
Το Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάνθηκε θετικά όσον αφορά την εγκυρότητα των περισσότερων από 500.000 υπογραφών που απαιτούνταν βάσει του νόμου προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση, που υποστηρίζει ότι οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα την πολιτική σταθερότητα, έχει στη διάθεσή της 60 ημέρες για να επιλέξει ημερομηνία. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2016.
Αμφότερα τα σώματα του κοινοβουλίου έχουν εγκρίνει από τον Απρίλιο τις προτεινόμενες αλλαγές που προβλέπουν ουσιαστικά την κατάργηση της Γερουσίας ως αιρετού σώματος, όμως οι αλλαγές στο Σύνταγμα της Ιταλίας του 1948 θα πρέπει να τεθούν σε λαϊκό δημοψήφισμα.























































