ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Ιορδανία,


















































Γιαννακόπουλος: Ανάρτησε το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Ελλήνων» - Πώς αντέδρασε ο Κασιδιάρης
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται ομίχλες και μπόρες (βίντεο)
Γεωπολιτική κωλοτούμπα από τη Βουλή της Λιβύης: Αναγνώρισε την ανυπόστατη ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης - Στο ελληνικό ΥΠΕΞ όλα καλά;
ΕΛ.Α.Σ.: Η κύρωση του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου από τη λιβυκή Βουλή ήττα του Μητσοτάκη
Τρία χρόνια μετά: Η Κυριακή που η Αθήνα γύρισε σελίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε στη βορειοανατολική Ιορδανία τα αρχαιότερα στον κόσμο ίχνη ζωικών πρωτεϊνών πάνω σε λίθινα εργαλεία, που χρονολογούνται προ 250.000 ετών, περίπου. Τα εργαλεία είχαν χρησιμοποιηθεί προφανώς για τον τεμαχισμό ζώων.
Τα απομεινάρια των πρωτεϊνών πάνω στα λίθινα εργαλεία προέρχονται από διάφορα ζώα, όπως άλογα, ρινόκερους, καμήλες, πάπιες κ.ά., τα οποία πιθανώς είχαν σκοτωθεί από κυνηγούς.
Οι επιστήμονες έφεραν στο φως περίπου 10.000 λίθινα εργαλεία στη διάρκεια των τριετών ανασκαφών τους στην περιοχή Άζρακ, που σήμερα είναι έρημος αλλά κάποτε εκτιμάται ότι ήταν υγρότοπος. Από αυτά τα εργαλεία, μετά από δειγματοληπτικές αναλύσεις, στα 17 βρέθηκαν ίχνη ζώων (αίματος και άλλων πρωτεϊνών).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αυστραλή Παλαιοανθρωπολόγο Έιπριλ Νόγουελ του Πανεπιστημίου της Βικτόρια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αρχαιολογικό περιοδικό “Journal of Archaeological Science”, ανέφεραν ότι η ανακάλυψη δείχνει πως εκείνοι οι πρόγονοί μας είχαν αξιοσημείωτες ικανότητες επιβίωσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον, πολλές χιλιάδες χρόνια προτού εμφανισθεί ο «Έμφρων άνθρωπος» (Homo sapiens) στην Αφρική και αρχίσει τις μεταναστεύσεις του σε άλλα μέρη.























































