Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν και Συρία επιτίθενται στους Κούρδους στη Χασάκα – Τουρκία και Ρωσία “χαμογελούν”

Ιράν και Συρία επιτίθενται στους Κούρδους στη Χασάκα – Τουρκία και Ρωσία “χαμογελούν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος του συριακού καθεστώτος έχει ξεσπάσει στη Χασάκα ενάντια στους Κούρδους αντάρτες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η πόλη Χασάκα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, ελέγχεται σε ποσοστό 75% από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων και σε ένα 25% από τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες.

Η επαρχία της Χασάκα ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, που έχουν συγκροτήσει από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού την απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι Σύροι κυβερνητικοί κρύβονταν μέσα στον θύλακά τους στην πόλη.

Από την Πέμπτη έχουν ξεσπάσει άγριες μάχες στην πόλη, ενώ οι Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες προσπαθούν να την εκκενώσουν από τον άμαχο πληθυσμό που δέχεται αεροπορικούς βομβαρδισμούς από το καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Χασάκα έχουν ενισχυθεί με άνδρες της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Δηλαδή, οι παραστρατιωτικές δυνάμεις που εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από το Ιράν, επιτίθενται στους Κούρδους ενώ η συριακή αεροπορία βομβαρδίζει.

Μιντιακοί ακτιβιστές της κυβέρνησης γράφουν στο Twitter, εκφράζοντας επακριβώς που οφείλεται η επίθεση ενάντια στους Κούρδους, στους μόνους που νικάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία:

“Οι βόμβες της συριακής πολεμικής αεροπορίας με εκφράζουν σε κάθε ίντσα της Συρίας. Οι σιωνιστές-αμερικανοί Κούρδοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά. Όχι Κουρδιστάν, εδώ είναι Συρία”, γράφει ένας.

“Bombs of the #SyrAF represent me in every inch of #Syria. The zion-american kurds must be punished strongly #Hasakah. No Kurdstan, It is Syria”.

Διεθνείς αναλυτές συμφωνούν ότι η επίθεση της κυβέρνησης της Συρίας βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν.

Με πρόφαση την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας από τους Κούρδους που θέλουν να τη διχοτομήσουν, Μόσχα, Άγκυρα, Τεχεράνη και Δαμασκός συμφώνησαν ότι μεγαλύτερος εχθρός από το Ισλαμικό Κράτος είναι οι Κούρδοι, επειδή οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι με τους Αμερικανούς.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι, η μόνη δύναμη που μάχεται νικηφόρα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος όταν όλοι οι άλλοι το βάζουν στα πόδια, προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν μια ομόσπονδη επικράτεια στη βόρεια Συρία, που την ονομάζουν Ροζάβα, που θα κατοικείται από Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους και Αρμένιους και η οποία θα κυβερνιέται με άμεση δημοκρατία. Ακόμα μια απειλή για τους δικτάτορες της περιοχής.

Βεβαίως οι κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στη Χασάκα είναι περικυκλωμένες από τους Κούρδους, αφού οι κυβερνητικοί κρατάνε μόνο το 25% της πόλης. Δείτε στον χάρτη τον κυβερνητικό θύλακα και πώς πολιορκείται:

hasakah_map

Οι κουρδικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι το μοναδικό προπύργιο του δυτικού κόσμου και της δημοκρατίας απέναντι στα θεοκρατικά ή τυραννικά καθεστώτα της περιοχής.

Οι Κούρδοι, ένα έθνος 40.000.000 ανθρώπων, ένας αρχαίος λαός απόγονοι των Μηδών, δεν έχουν πατρίδα γιατί τους διαμέλισαν μεταξύ Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ και Ιράν.

Το δικαίωμα ενός μεγάλου έθνους, του κουρδικού, να ζει ελεύθερο δέχεται επίθεση από Συρία και Ιράν με τις πλάτες Τουρκίας και Ρωσίας.

Βομβαρδίζουν τους Κούρδους, τους μόνους που στάθηκαν απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος και το σταμάτησαν. Τους μόνους που νικάνε τα τελευταία δύο χρόνια το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Πούτιν, φυσικά, αποδεικνύεται ο πλέον παραδόπιστος πολιτικός ηγέτης. Μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται πλέον οι υποσχέσεις που έδινε στους Κούρδους, όταν ήταν “τσακωμένος” με την Τουρκία, ότι θα τους προστάτευε.

Διαβάστε τι δήλωνε στις 19 Μαρτίου 2016 ο Πούτιν: Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τους Κούρδους της Συρίας ότι θα τους προστατέψει από την Τουρκία

Να σημειωθεί εδώ ότι παρά τις επιθέσεις που δέχονται οι Κούρδοι, πληροφορίες μέσα από την πόλη μεταδίδουν ότι νικάνε τους κυβερνητικούς και προωθούνται στις συνοικίες υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr