Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το “άδειασμα” των ΗΠΑ οι Τούρκοι κατηγορούν τους Κούρδους για εθνοκάθαρση

Μετά το “άδειασμα” των ΗΠΑ οι Τούρκοι κατηγορούν τους Κούρδους για εθνοκάθαρση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γελάνε και τα “μανταλάκια” με τις νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε τους Κούρδους ότι διαπράττουν εθνοκάθαρση στις περιοχές που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας όχι με ιστορία αλλά με ποινικό μητρώο, που ευθύνεται για γενοκτονίες εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσύριων χριστιανών, μιας χώρας που χρηματοδοτεί και υποστηρίζει την παγκόσμια τζιχαντιστική τρομοκρατία, ισχυρίστηκε με το γνωστό τζιχαντιστικό θράσος που χαρακτηρίζει τους Τούρκους κυβερνητικούς ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) εγκαθιστούν Κούρδους στις περιοχές που καταλαμβάνουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Τσαβούσογλου ωστόσο φρόντισε να αναδιπλωθεί μετά το άδειασμα που υπέστη η χώρα του από τις ΗΠΑ, για την εισβολή στη Συρία, και είπε τη Δευτέρα ότι στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας, “Ασπίδα του Ευφράτη”, γύρω από τις πόλεις Τζαραμπλούς και Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία είναι η εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους (στη Μανμπίτζ δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος, απελευθερώθηκε από τις SDF στις 12 Αυγούστου) και κάλεσε τις YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) να αποσυρθούν από τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη.

Οι YPG έχουν αποσυρθεί από την περιοχή στην οποία αναφέρονται οι Τούρκοι, ωστόσο παραμένουν οι άλλες οργανώσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), όπως ο Στρατός Επαναστατών, που είναι τοπικοί μαχητές και δεν βρίσκουν λόγο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη γη τους επειδή το ζητά η Τουρκία, σπίτια και γη που απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος πριν δύο εβδομάδες.

Βεβαίως τόσο ο ίδιος, όσο και ο ημιπαράφρονας “σουλτάνος” Ερντογάν, δήλωναν μέχρι εχθές ότι στόχος τους είναι τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι Κούρδοι και από την ώρα που εισέβαλαν στη Συρία μάχονται αποκλειστικά τις υπό κουρδική ηγεσία αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό οι τζιχαντιστές του ISIS προσχωρούν στην τουρκική δύναμη εισβολής, φοράνε τουρκικές στολές, και μάχονται ως “μετριοπαθείς”.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους πρέπει να επιστρέψουν και να ζήσουν εκεί, ωστόσο δεν είναι αυτός ο στόχος των YPG. Επιδίδονται σε εθνοκάθαρση, βάζουν όποιον θέλουν στις περιοχές που καταλαμβάνουν», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου και γελά όλος ο πλανήτης με τις νέες παλαβομάρες του που δεν πείθουν κανέναν, ούτε τους αποχαυνωμένους ισλαμιστές ψηφοφόρους του.

«Αυτός είναι ο λόγος που οι YPG και το PYD δεν νιώθουν άνετα με την υποστηριζόμενη από την Τουρκία επιχείρηση των Σύρων ανταρτών», κατέληξε.

Η Τουρκία θεωρεί το σοσιαλιστικό κόμμα PYD, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συριακή πτέρυγα του παράνομου Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Το PYD αναγνωρίζει ως ιδεολογικό καθοδηγητή του τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ωστόσο δηλώνει ότι δεν υπάρχουν οργανωτικοί δεσμοί του με το PKK.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr