Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί αδειάζουν τους Τούρκους: Δεν υποστηρίζουμε την εισβολή στη Συρία!

Οι Αμερικανοί αδειάζουν τους Τούρκους: Δεν υποστηρίζουμε την εισβολή στη Συρία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πίτερ Κουκ, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πενταγώνου, με email του την Κυριακή διαχωρίζει πλήρως τη θέση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ από την τουρκική εισβολή στη Συρία, όπως εξελίσσεται, και την επίθεση στους Κούρδους:

«Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις αναφορές για συγκρούσεις νότια της Τζαραμπλούς -όπου το Ισλαμικό Κράτος πλέον δεν υφίσταται- ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ορισμένες ομάδες της αντιπολίτευσης και μονάδες που σχετίζονται με τις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι βρίσκουμε αυτές τις συγκρούσεις απαράδεκτες».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα ήδη ένα συνωστισμένο πεδίο μάχης. Επομένως, καλούμε όλους τους ένοπλους παίκτες να αποσυρθούν άμεσα και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα να απεμπλακούν».

Και υπογραμμίζει: “Οι δυνάμεις μας δεν εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες, δεν έχουν συντονιστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν τις υποστηρίζουμε”.

Πρόκειται για ολοκληρωτικό άδειασμα στην τουρκική κυβέρνηση που ισχυρίστηκε τις πρώτες ώρες της εισβολής, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ότι η επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη” σχεδιάστηκε από κοινού με τις ΗΠΑ.

symmaxia

Να σημειωθεί ότι ακολούθησε άδειασμα και από τον Μπρετ ΜακΓκούργκ, ειδικό προεδρικό απεσταλμένο στον Διεθνή Συνασπισμό, ο οποίος έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες, δεν έχουν συντονιστεί με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, και δεν τις υποστηρίζουμε”, τουίταρε επαναλαμβάνοντας κατά γράμμα το email του Κουκ.

Το θέμα όμως δεν είναι ότι αδειάζουν μόνο την Τουρκία. Αδειάζεται και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την Άγκυρα που βρισκόταν στις 24 Αυγούστου έσπευσε να δώσει κάλυψη στην εισβολή των Τούρκων στη Συρία.

Παράλληλα, υπάρχει θέμα και με τον Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος βιάστηκε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Παρασκευή 26 Αυγούστου το πρωί, να χαρακτηρίσει την Τουρκία μετά την εισβολή της στη Συρία “ειρηνοποιό δύναμη”, νομίζοντας προφανώς ο άκρως επικίνδυνος άνθρωπος ότι έτσι “εξέφραζε” τη γραμμή των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Ξυδάκη, με τις οποίες “νομιμοποίησε” εμμέσως και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν είναι ευθυγραμμισμένες με την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr