Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συγκροτεί εκτελεστικά αποσπάσματα από παιδιά

Το Ισλαμικό Κράτος συγκροτεί εκτελεστικά αποσπάσματα από παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινές πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέθεσε σε έναν ανήλικο Γερμανό υπήκοο την ηγεσία εκτελεστικού αποσπάσματος των εχθρών του χαλιφάτου.

Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελείται από παιδιά που έχει στρατολογήσει η τρομοκρατική οργάνωση.

“Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί παιδιά ηλικίας από 10 έως 17 ετών και τα εκπαιδεύει ως βομβιστές αυτοκτονίας και τώρα τα χρησιμοποιεί ως φονιάδες σε εκτελεστικά αποσπάσματα”, γράφει την Τετάρτη το ιρακινό σάιτ Al Soumeriya επικαλούμενο ιρακινές πηγές ασφαλείας.

“Μετά την μείωση μισθών που έκανε το Ισλαμικό Κράτος στα μέλη του, πολλοί λιποτάκτησαν ή αρνήθηκαν να πολεμήσουν άλλο, γι’ αυτό και η οργάνωση άρχισε να στρατολογεί παιδιά”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

“Το Ισλαμικό Κράτος τώρα επέλεξε ένα παιδί από τη Γερμανία ως “διοικητή” των εκτελεστικών του αποσπασμάτων”, σημείωσε η πηγή.

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, είδαμε ένα απόσπασμα από ανήλικα παιδιά να εκτελούν πέντε Κούρδους αιχμαλώτους στην πόλη Ράκα της Συρίας.

Ένα από αυτά τα παιδιά, που το Ισλαμικό Κράτος αποκαλεί Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Μπριτάνι, αναγνωρίστηκε από τον πατέρα του στη Βρετανία και είναι ο 13χρονος γιος της τζιχαντίστριας Σάλι Τζόουνς, που τον απήγαγε πριν τρία χρόνια και τον πήρε μαζί της στη Ράκα [διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο

«Σε πλήρη ισχύ»: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τερματισμού του πολέμου

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr