Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ταμίας του ISIS στη Ράκα “σήκωσε” 3 εκ. δολάρια και διέφυγε προς άγνωστο προορισμό

Ο Ταμίας του ISIS στη Ράκα “σήκωσε” 3 εκ. δολάρια και διέφυγε προς άγνωστο προορισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπεύθυνος οικονομικών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Ράκα της Συρίας, η οποία θεωρείται “πρωτεύουσα” του “χαλιφάτου”, άρπαξε 3 εκ. δολάρια από την τράπεζα των τζιχαντιστών και έγινε καπνός.

Ο Αμπού Οκρούμα Αλ Ανμπάρι, Ιρακινός τζιχαντιστής και υπεύθυνος για το ταμείο της οργάνωσης στη Ράκα, απέδρασε από την πόλη την Πέμπτη μαζί με την οικογένειά του.

“Ο Αλ Ανμπάρι λήστεψε την κυρίως Ισλαμική Τράπεζα στη Ράκα πριν διαφύγει”, σύμφωνα με τον μιντιακό ακτιβιστή Ταΐμ Χαλίλ που μίλησε στο ARA News.

“Πηγές της τράπεζες επιβεβαίωσαν ότι περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια λείπουν από το θησαυροφυλάκιό της ύστερα από τη φυγή του Ανμπάρι”, πρόσθεσε ο Χαλίλ.

Η νέα ληστεία στα οικονομικά της οργάνωσης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους τζιχαντιστές στη Ράκα.

“Το περιστατικό είναι ακόμα ένα χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς η οργάνωση υποφέρει από οικονομική κρίση, ιδιαίτερα μετά την κατάληψη των συνοριακών περασμάτων της Μανμπίτζ και της Τελ Αμπιάντ από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που απέκοψαν τις οδούς λαθρεμπορίας πετρελαίου που έκαναν οι τζιχαντιστές με τους Τούρκους”, είπε ο Σύρος δημοσιογράφος Ανάς Χαλουανί.

“Το Ισλαμικό Κράτος ίσως σύντομα να μην μπορεί άλλο να χρηματοδοτεί τις πολεμικές του επιχειρήσεις στη Ράκα, που είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσά του”, πρόσθεσε ο Χαλαουανί.

Προς τη Ράκα προελαύνουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηριζόμενες από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στόχος της επιχείρισης “Οργή του Ευφράτη”, που ξεκίνησε πριν ακριβώς μια εβδομάδα, είναι η περικύκλωση και αποκλεισμός της Ράκα από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους σε πρώτη φάση θέτοντας την πόλη σε πολιορκία. Σε δεύτερη φάση θα επιχειρηθεί η απελευθέρωσή της.

Ο Αλ Ανμπάρι, που ως ταμίας της οργάνωσης κάτι περισσότερο γνωρίζει για την κατάσταση των τζιχαντιστών στη Ράκα, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να φύγει από όλα αυτά με την οικογένειά του και σήκωσε και τρία εκατομμύρια από το ταμείο.

Δεν είναι ο πρώτος ταμίας του Ισλαμικού Κράτους που την “κοπάνησε” με τα λεφτά της οργάνωσης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές τουλάχιστον καμιά δεκαριά περιπτώσεις, με ορισμένους από τους ταμίες να διαφεύγουν με εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr