Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 2 χλμ έξω από την Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας βρίσκονται οι Τούρκοι

Στα 2 χλμ έξω από την Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας βρίσκονται οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 2 χλμ έξω από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, βρίσκονται οι μισθοφόροι τζιχαντιστές και παραστρατιωτικοί των Τούρκων που συμμετέχουν στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη.

Σύμφωνα με τον Αλί Οζκόκ, Τούρκο αναλυτή θεμάτων Μέσης Ανατολής, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία συμμορίες θα μπορούσαν να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ σύντομα. Όπως δήλωσε στο ARA News:

“Η τουρκική πολεμική αεροπορία σφυροκοπά τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Αλ Μπαμπ εδώ και εβδομάδες, υποστηρίζοντας τα συμμαχικά της στρατεύματα. Μέσα σε δύο εβδομάδες η Αλ Μπαμπ πρέπει να πέσει”.

“1.500 “επαναστάτες” συν [τουρκικές] ειδικές δυνάμεις και 40 τανκς εμπλέκονται στην επιχείριση στην Αλ Μπαμπ”, πρόσθεσε ο Οζκόκ.

Ωστόσο, αυτή η επιχείριση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία παραστρατιωτικών και τζιχαντιστών.

Ο Οζκόκ είπε ότι αφού οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους καταλάβουν την Αλ Μπαμπ θα επιτεθούν είτε στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην πόλη Τελ Ριφάτ, είτε προς την Τάμπκα που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος για να προελάσουν προς τη Ράκα.

“Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η [τουρκική] επίθεση δεν θα σταματήσει στην Αλ Μπαμπ ή στη Μανμπίτζ [υπό κουρδικό έλεγχο]. Ο Ερντογάν μιλά για μια ζώνη ασφαλείας εμβαδού 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων”, όπως είπε στο ARA News.

north_west_syria

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr