Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της επίθεσης στην “πρωτεύουσα” του ISIS

Οι SDF έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της επίθεσης στην “πρωτεύουσα” του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της εκστρατείας με στόχο τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ακόμα 1.000 άνδρες και γυναίκες κατατάχθηκαν στις τάξεις τους για να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Ράκα.

Καθώς οι δυνάμεις των SDF απομονώνουν τη Ράκα, περισσότεροι από 1.500 νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η πλειονότητα των οποίων είναι Άραβες ντόπιοι που επιθυμούν να απελευθερώσουν τα σπίτια τους από τους τρομοκράτες.

Από τις 6 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η επιχείριση Οργή του Ευφράτη, δηλαδή η εκστρατεία για την περικύκλωση της Ράκα, οι υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σκότωσαν 185 τζιχαντιστές και έχουν απελευθερώσει μια έκταση 560 τετραγωνικών χιλιομέτρων από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Οργή του Ευφράτη, υπό τη σημαία του στρατιωτικού συνασπισμού Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μάχονται οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι επίσης κουρδικές Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο (Ασσύριοι χριστιανοί), το Τάγμα Επαναστατών της Ράκα και η Επαναστατική Ταξιαρχία της Τελ Αμπιάντ.

Στις τάξεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μάχονται και πολλοί δυτικοί εθελοντές αλλά και ειδικές δυνάμεις από χώρες που συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr