Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανασχηματισμός” στο Ισλαμικό Κράτος – Ξένοι τζιχαντιστές σε υψηλά πόστα στη Ράκα

“Ανασχηματισμός” στο Ισλαμικό Κράτος – Ξένοι τζιχαντιστές σε υψηλά πόστα στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προήγαγε μια σειρά ξένων τζιχαντιστών σε ηγετικές θέσεις στην επαρχία της Ράκα στη Συρία αντικαθιστώντας ντόπιους οπλαρχηγούς τζιχαντιστές.

Ο Μαροκινός Αμπού Σαρακέμπ Αλ Μαγκρίμπι ανέλαβε αρχηγός της ασφάλειας του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τάμπκα αντικαθιστώντας το Σύρο προκάτοχό του που συνελήφθη με κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Αιγύπτιος Αμπού Τζαντάλ Αλ Μασρί τοποθετήθηκε αρχηγός πληροφοριών στη Ράκα. Ο Αλ Μασρί αντικατέστησε τον Σύρο τζιχαντιστή Αμπού Άχμεντ Αλ Σουρί ύστερα από διαταγή του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Ο Αλγερινός Αμπού Μουχάμαντ Αλ Τζαζράουι ανέλαβε αρχηγός της ισλαμικής Αστυνομίας, της Αλ Χίσμπα, επίσης αντικαθιστώντας Σύρο στη θέση αυτή.

Όπως εξήγησε ο Σύρος πολιτικός αναλυτής Τζαγουάντ Αλ Αλί μιλώντας στο ARA News, το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος τοποθέτησε ξένους οπλαρχηγούς στις παραπάνω σημαντικές θέσεις δείχνει ότι έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους ντόπιους.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να κάνει μερικά προληπτικά βήματα ώστε να αποφύγει διαρροές πληροφοριών από τους μηχανισμούς ασφάλειάς του στη Ράκα”, εκτίμησε ο Αλ Αλί για να προσθέσει ότι “απομονώνοντας, ωστόσο, τους Σύρους τζιχαντιστές οπλαρχηγούς με αυτό τον τρόπο ίσως έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές εσωτερικές συγκρούσεις στην οργάνωση”, είπε στο ARA News.

Οι τοποθετήσεις ξένων αρχηγών στα παραπάνω πόστα έγιναν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείριση Οργή του Ευφράτη, δηλαδή η εκστρατεία των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίες με την υποστήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν να αποκλείσουν την πόλη Ράκα, “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και να τη θέσουν σε πολιορκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr