Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Η Βενεζουέλα προχώρησε στην έκδοση ομολόγων 5 δισ. δολαρίων

Reuters: Η Βενεζουέλα προχώρησε στην έκδοση ομολόγων 5 δισ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, Ομόλογα,

Η Βενεζουέλα προχώρησε στην έκδοση 5 δισ. δολ. σε ομόλογα ωρίμανσης το 2036 προς μια κρατική τράπεζα, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή με γνώση της κατάστασης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ανορθόδοξη πρωτοβουλία.

Ειδικότερα, η κρατική Banco de Venezuela αγόρασε τα εκφρασμένα σε δολάριο ΗΠΑ χρεόγραφα, πληρώνοντας σε εγχώριο νόμισμα με σημαντικά επιδοτούμενη ισοτιμία 10 μπολιβάρ ανά δολ. σύμφωνα με την πηγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθαρή αύξηση σε σκληρό συνάλλαγμα στα κρατικά ταμεία.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro παλεύει να δανειστεί από το εξωτερικό καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η χώρα ενδεχομένως να χρεοκοπήσει, κάτι που έχει οδηγήσει το κόστος δανεισμού σε εξαιρετικά ακριβά επίπεδα.

Τη συμφωνία εγγυάται η κινεζική Haitong Securities, σύμφωνα με δύο traders ομολόγων που έχουν δει τις αρχικές λεπτομέρειες της έκδοσης. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση της Βενεζουέλας από το 2011.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο πρακτορείο ότι δεν υπήρχε κάποιος αξιωματούχος διαθέσιμος για να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της χώρας δήλωσε ότι δεν έχει δει κάποιο στοιχείο πως διενεργείται η συναλλαγή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Η Banco de Venezuela θα μπορεί να πουλήσει τα χρεόγραφα στις διεθνείς αγορές, αν και η συνολική έκδοση αναμένεται τελικά να φτάσει τα 2 δισ. δολ. περίπου λόγω της μεγάλης έκπτωσης (discount) στα ομόλογα της χώρας.

Τα ομόλογα της Βενεζουέλας εκφρασμένο σε δολ. λήξης το 2038 διαπραγματεύονται κοντά στο 43% της ονομαστικής αξίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

Το σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών της χώρας πουλά δολ. για 10 μπολιβάρ για ορισμένα αγαθά υψηλής αξίας, όπως τρόφιμα και φάρμακα, και 672 μπολιβάρ για άλλα αγαθά. Στη μαύρη αγορά ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα αξίζει περίπου 3.200 μπολιβάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

Σκοτώθηκε κάμεραμαν του Reuters στον νότιο Λίβανο

Τα ξένα ΜΜΕ δεν «βλέπουν» νικητή στις ελληνικές εκλογές

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr