Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράκ: Επτά νεκροί σε διαδήλωση κατά της διαφθοράς στη Βαγδάτη

Ιράκ: Επτά νεκροί σε διαδήλωση κατά της διαφθοράς στη Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Διαδηλώσεις, Ιράκ, Σιίτες,

Βίαιη τροπή πήρε η διαδήλωση οπαδών του σιίτη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σαντρ κατά της κυβερνητικής διαφθοράς στην Βαγδάτη.

Πέντε διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες επεχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και δέχθηκαν απανωτές ρίψεις δακρυγόνων.

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Απαιτούμε αλλαγή στην κυβέρνηση. Θέλουμε πατριώτες να αντικαταστήσουν αυτούς που κυβερνούν και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Υπήρξε χειραγώγηση κι απάτη στις εκλογές. Κάθε τέσσερα χρόνια έχουμε τους ίδιους διεφθαρμένους να εκλέγονται. Θέλουμε τίμιους ανθρώπους», λέει ο Αλί Αλ Σάντι, ένας από τους διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωθέντες πολιόρκησαν την πράσινη ζώνη στην Βαγδάτη, εκεί όπου εδρεύουν πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια.

Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Χαιντέρ Αλ Αμπάντι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Επεχείρησε να πείσει τον συνομιλητή του να μην περιλάβει στην ταξιδιωτική απαγόρευση τους Ιρακινούς πολίτες, αλλά δεν έλαβε καμία διαβεβαίωση απ’ τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Η συνέχεια μιας χιλιετούς αναμέτρησης ανάμεσα στην Ανατολή (Περσία) και τη Δύση (Ελληνορωμαϊκός κόσμος)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr