Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τμήμα ασφαλείας του ISIS – 16 τζιχαντιστές νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τμήμα ασφαλείας του ISIS – 16 τζιχαντιστές νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέχισαν και το Σάββατο τις πολεμικές επιχειρήσεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ύπαιθρο της πόλης Τάμπκα, στην επαρχία της Ράκα στη βόρεια Συρία.

Το γραφείο Τύπου των SDF είπε στο ARA News ότι οι δυνάμεις τους βομβάρδισαν το τμήμα ασφαλείας των τρομοκρατών στα ανατολικά της πόλης.

Τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τα πυρά του κουρδικού πυροβολικού.

“Καταστρέψαμε πέντε οχήματα των τζιχαντιστών και πήραμε λάφυρα πολλά ελαφρά όπλα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών αφού οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν την περιοχή”, δήλωσε ο αξιωματικός των SDF Χαμπούν Οσμάν στο ARA News.

Την ίδια ώρα άγριες μάχες ξέσπασαν μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τζιχαντιστών στο χωριό Χαντάτζ δυτικά της Τάμπκα.

“Οι μάχες ξέσπασαν μετά από βομβαρδισμό με όλμους που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος σε σημείο ελέγχου των SDF”, μετέδωσε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής.

“Οι SDF κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση και δεν επέτρεψαν στους τζιχαντιστές να προωθηθούν”, είπε ο ίδιος στο ARA News.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν διαφύγει από την πόλη Ράκα, καθώς οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν αποκλείσει την πόλη, που θεωρείται ντε φάκτο πρωτεύουσα του ISIS, από τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά. Στα νότια της η πόλη Ράκα “βρέχεται” από τον ποταμό Ευφράτη.

Στις 6 Νοεμβρίου 2016 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υποστηριζόμενες από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν την επιχείριση Οργή του Ευφράτη που είχε στόχο την περικύκλωση-αποκλεισμό της Ράκα και στο τέλος την επίθεση για την άλωσή της.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου 2017.

Πολεμικός χάρτης της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη. Με κίτρινο χρώμα οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Δυτικά βλέπετε τις κουρδικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους που έχουν περικυκλώσει τους τζιχαντιστές στην Τάμπκα, ενώ ανατολικά τη Ράκα που είναι αποκλεισμένη εκτός από τον νότο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr