Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα εξοντώσει τους Κούρδους σε Συρία και Τουρκία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα εξοντώσει τους Κούρδους σε Συρία και Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί επιχειρήσεις στη Συρία ώστε να εμποδίσει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να επιτεθούν ανατολικά της Εφρίν και δυτικά της Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι πόλεις Εφρίν και Μανμπίτζ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στις οποίες οι YPG αποτελούν την κυρίως συνιστώσα.

Στην Εφρίν έχουν αναπτυχθεί Ρώσοι στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων και στη Μανμπίτζ Αμερικανοί Ρέιντζερς.

Σε γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρεται ότι οι δυνάμεις του είναι αποφασισμένες να πολεμήσουν το YPG και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα έγιναν αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός χτύπησε στόχους του YPG κοντά στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία και ότι τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων κοντά στην Εφρίν.

Ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός και ειδικός σε θέματα ασφαλείας Αμπντουλάχ Αγάρ, σε δηλώσεις του στη Daily Sabah, είπε ότι η Άγκυρα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο στη Συρία με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη ώστε να αποτρέψει τους Κούρδους να ενώσουν σε ενιαία επικράτεια τις περιοχές της Εφρίν και της Μανμπίτζ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία ενάντια στους Κούρδους.

Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Κούρδοι, “που είναι τρομοκράτες” όπως επεσήμανε, δεν θα συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκα και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή τους θα επιφέρει επιπλέον αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι Κούρδοι διεξάγουν την επιχείριση Οργή του Ευφράτη, που έχει στόχο την απελευθέρωση της Ράκα και αυτή τη στιγμή δίνουν φονικές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη Τάμπκα, δυτικά της Ράκα, για να την απελευθερώσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ο μανάβης Άχμεντ αλ Άχμεντ πάλεψε με έναν τζιχαντιστή κι έσωσε Εβραίους

Συριακές Αρχές: Ο δράστης της επίθεσης που σκότωσε Αμερικανούς ήταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ο τζιχαντιστής που σκότωσε Εβραίους στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες του Σίδνεϊ – Στους 16 οι νεκροί και 40 οι τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr