Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν τη Δευτέρα πλήρως την Παλιά Πόλη της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι τρομοκράτες παραμένουν σε συνοικίες της σύγχρονης πόλης, όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι οδομαχίες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πρέπει πρώτα να απελευθερώσουν την πόλη Τάμπκα για να κινηθούν στη συνέχεια προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, πόλη Ράκα, η οποία απέχει 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Τάμπκα.

Οι SDF εισήλθαν στην πόλη της Τάμπκα από τις αρχές Απριλίου, αλλά από την Πέμπτη έχουν εντείνει την επίθεσή τους με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να ελευθερώσουν την Παλιά Πόλη.

Πλέον οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, ελέγχουν το 80% της Τάμπκα, ενώ υποστηρίζονται αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter από Κούρδους μαχητές μέσα από την απελευθερωμένη Παλιά Πόλη της Τάμπκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Ιράν κατάφερε βαρύ πλήγμα σε PKK και PJAK κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύει το σύνθημα «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr