Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 80% της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν τη Δευτέρα πλήρως την Παλιά Πόλη της Τάμπκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι τρομοκράτες παραμένουν σε συνοικίες της σύγχρονης πόλης, όπου συνεχίζουν να μαίνονται οι οδομαχίες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πρέπει πρώτα να απελευθερώσουν την πόλη Τάμπκα για να κινηθούν στη συνέχεια προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, πόλη Ράκα, η οποία απέχει 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Τάμπκα.

Οι SDF εισήλθαν στην πόλη της Τάμπκα από τις αρχές Απριλίου, αλλά από την Πέμπτη έχουν εντείνει την επίθεσή τους με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να ελευθερώσουν την Παλιά Πόλη.

Πλέον οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, ελέγχουν το 80% της Τάμπκα, ενώ υποστηρίζονται αεροπορικώς από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Twitter από Κούρδους μαχητές μέσα από την απελευθερωμένη Παλιά Πόλη της Τάμπκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Η KDC προειδοποιεί κατά του συμβιβασμού των κουρδικών δικαιωμάτων στη νέα συμφωνία SDF-Δαμασκού

Μαζλούμ Άμπντι: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας SDF-Δαμασκού – «Οι δυνάμεις μας παραμένουν στις περιοχές τους»

Συρία: Συμφωνία Δαμασκού-SDF – Κατάπαυση του πυρός, στρατιωτική ενσωμάτωση και κουρδικά δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr