Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) παραδίδουν τη διοίκηση της πόλης Τάμπκα στους κατοίκους της

Οι Κούρδοι (SDF) παραδίδουν τη διοίκηση της πόλης Τάμπκα στους κατοίκους της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν στις 10 Μαΐου την πόλη Τάμπκα της επαρχίας Ράκα και το Φράγμα της Τάμπκα, το μεγαλύτερο της Συρίας στον ποταμό Ευφράτη, από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας των SDF το Σάββατο, η πόλη Τάμπκα αφού καθαρισθεί από τις νάρκες και τα εκρηκτικά που άφησε πίσω του το Ισλαμικό Κράτος, θα παραδοθεί η αυτοδιοίκησή της σε συμβούλιο πολιτών της.

“Ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη και διακηρύσσουμε ότι η αυτοδιοίκηση της πόλης Τάμπκα θα παραδοθεί σε Συμβούλιο Πολιτών της για να διαχειρίζεται τα θέματα της πόλης όπως και την εσωτερική της ασφάλεια, αφού η πόλη πλήρως ασφαλιστεί και εκκαθαριστεί από τις νάρκες και τα άλλα απομεινάρια του πολέμου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των SDF.

“Εκφράζουμε επίσης την ευγνωμοσύνη μας στους έντιμους ανθρώπους της περιοχής που στάθηκαν στο πλευρό των δυνάμεών μας κατά τη διάρκεια της επιχείρισης για την απελευθέρωση της πόλης τους και καλούμε όλους τους νέους άνδρες να ενταχθούν στις δυνάμεις μας και να αυτο-οργανωθούν ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν την πόλη και την περιοχή τους από μόνοι τους”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για την εναέρια και επίγεια υποστήριξή του στη μάχη.

Η μάχη για την απελευθέρωση της Τάμπκα ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου με μια ευρεία επιχείριση αερομεταφοράς κουρδικών δυνάμεων με ελικόπτερα του Διεθνούς Συνασπισμού, που κατάφεραν να απελευθερώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης. Αυτή ήταν η πρώτη φάση της επιχείρισης.

Η δεύτερη φάση ξεκίνησε με ταυτόχρονη επίθεση στην πόλη από τρία μέτωπα που είχε ως αποτέλεσμα να καμφθεί η άμυνα των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στο Φράγμα και στις γύρω από αυτό συνοικίες, ενώ δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους και πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι άμαχοι πίσω από τους οποίους κρύβονταν οι τζιχαντιστές ήταν και η αιτία που οι SDF αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν προσεκτικές και χρονοβόρες επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

Η σφικτή πολιορκία του Φράγματος ανάγκασε πολλούς τζιχαντιστές να παραδοθούν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), πράγμα που είχε ως κατάληξη την κατάληψή του.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τόνισαν επίσης ότι το Φράγμα της Τάμπκα είναι εθνική περιουσία όλου του λαού της Συρίας για αυτό θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του, όπως ύδρευση και ηλεκτρικό ρεύμα, σε όλες τις επαρχίες δίχως εξαιρέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr