Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια ανάσα από τη Ράκα οι Κούρδοι (SDF) – Στις επόμενες ημέρες ξεκινά η τελική επίθεση

Μια ανάσα από τη Ράκα οι Κούρδοι (SDF) – Στις επόμενες ημέρες ξεκινά η τελική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η τελική φάση της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη με στόχο την απελευθέρωση της πόλης Ράκα στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησαν την επιχείρηση Οργή του Ευφράτη τον Νοέμβριο του 2016 και πλέον έχουν καταφέρει να περικυκλώσουν την πόλη από τα βόρεια και τα ανατολικά και πλέον προελαύνουν από τα δυτικά.

«Οι δυνάμεις έχουν φτάσει στις παρυφές της πόλης και η μεγάλη επιχείρηση θα ξεκινήσει (…) τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Νούρι Μάχμουντ, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Πάντως ο Μάχμουντ αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα της επόμενης φάσης των επιχειρήσεων.

Οι μαχητές και οι μαχήτριες των SDF κατέλαβαν την Παρασκευή την πόλη Αλ Μανσούρα, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ράκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κούρδισσες και Κούρδοι μαχητές στην Αλ Μανσούρα.

Το Σάββατο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Φράγμα Αλ Μπάαθ, που συνορεύει με την πόλη.

«Η πρόοδος αυτή θα επιτρέψει στις SDF να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις νότιες όχθες του Ευφράτη και να ενισχύσουν το δυτικό μέτωπο της Ράκα πριν την έναρξη της τελικής μάχης για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική μάχη», τόνισε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι ένας συνασπισμός δημοκρατικών Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων μαχητών. Τη μεγαλύτερη συνιστώσα αποτελούν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των σοσιαλιστών Κούρδων της Συρίας.

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέλαβε μια ορεινή περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του δρόμου που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι κατέλαβε και 22 χωριά και αγροκτήματα από το Ισλαμικό Κράτος κοντά στην Μασκανέ, την τελευταία μεγάλη πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Χαλέπι.

Η Μασκανέ βρίσκεται στις δυτικές όχθες του Ευφράτη στην επαρχία του Χαλεπιού και απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την επαρχία Ράκα. Η επόμενη μεγάλη πόλη προς τα ανατολικά είναι η Τάκμπα, την οποία κατέλαβαν οι SDF τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr