Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οπλισμό για 40.000 μαχητές παρέδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας

Οπλισμό για 40.000 μαχητές παρέδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ταξίαρχος Ντέιβ Άντερσον αποκάλυψε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εκπαίδευσε περισσότερους από 8.500 μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τους παρέδωσε οπλισμό για περισσότερους 40.000 μαχητές.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων σοσιαλιστών και Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών στη βόρεια Συρία, είναι πλέον ο κυρίως εταίρος της Δύσης στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι η μόνη παραστρατιωτική δύναμη της αντιπολίτευσης στη Συρία που δεν έχει καμία σχέση με ισλαμιστές.

Ο Ντέιβ Άντερσον πρόσθεσε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός παρέδωσε και 400 οχήματα μεταφοράς προσωπικού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Παράλληλα ο Διεθνής Συνασπισμός έχει αρχίσει την εκπαίδευση μιας δύναμης από τοπικούς μαχητές της περιοχής της Ράκα, της πρώην πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που πολιορκείται από τις SDF, η οποία και θα αναλάβει τη φρούρηση της πόλης μόλις αυτή απελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος. Η εν λόγω δύναμη θα υπακούει στην τοπική αυτόνομη αυτοδιοίκηση που θα εγκατασταθεί στην απελευθερωμένη Ράκα.

Νωρίτερα την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, απελευθερώθηκε πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος η Μοσούλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr