Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πολεμάμε στη Ράκα για να ελευθερώσουμε τις σκλάβες που πήραν οι τζιχαντιστές”

“Πολεμάμε στη Ράκα για να ελευθερώσουμε τις σκλάβες που πήραν οι τζιχαντιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πολιορκία της Ράκα, της πρώην “πρωτεύουσας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, συμμετέχουν και Κούρδισσες Γιαζίντι από την περιοχή ΣιντζάρΣινγκάλ στα κουρδικά) του βορειοδυτικού Ιράκ.

Οι γυναίκες αυτές που υπηρετούν στις Μονάδες Γυναικών του Σινγκάλ (YJŞ), συμμετέχουν στην πολιορκία της Ράκα για να εκδικηθούν για τις συμπατριώτισσές τους που πήρε το Ισλαμικό Κράτος σκλάβες τον Αύγουστο του 2014 όταν επιτέθηκε στο Σιντζάρ.

Η Κούρδισσα Γιαζίντι αξιωματικός, Ντενίζ Σενγκάλ, μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA και εξήγησε γιατί μάχεται στη Ράκα, που βρίσκεται τόσο μακριά από τον τόπο της.

“Οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους σκλάβωσαν περισσότερες από 5.000 γυναίκες Γιαζίντι και τις έφεραν όλες στη Ράκα. Λοιπόν, είναι καθήκον μας να σώσουμε της γυναίκες Γιαζίντι από τους συμμορίτες και να εκδικηθούμε για όλες τις γυναίκες που πωλήθηκαν σκλάβες στη Μοσούλη και στη Ράκα”, είπε η Ντενίζ Σενγκάλ και συνέχισε:

“Όποιο κι εάν είναι το τίμημα για την απελευθέρωση των γυναικών Γιαζίντι, είμαστε έτοιμες να το πληρώσουμε. Θα πολεμήσουμε μέχρι να σώσουμε όλες τις σκλαβωμένες Γιαζίντι από τους συμμορίτες”.

Η Ράκα, όπως εξήγησε η ίδια, είναι ένας σημαντικός τόπος για το Ισλαμικό Κράτος. “Εδώ ήταν το κέντρο τους από όπου εξαπέλυαν επιθέσεις στο Σινγκάλ και στη Ροζάβα και στην υπόλοιπη Συρία. Εάν σταματήσουμε το Ισλαμικό Κράτος εδώ θα το σταματήσουμε παντού”.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι ζούνε στο βορειοδυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κάτω από το ιερό τους όρος Σιντζάρ (ή Σινγκάλ), στο οποίο είναι χτισμένοι οι ναοί τους και σύμφωνα με τις παραδόσεις τους εκεί στάθηκε η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό. Κάτω από το όρος Σιντζάρ είναι χτισμένη πόλη με το ίδιο όνομα και ολόγυρα υπάρχουν δεκάδες χωριά.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι. Διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας εθνικής ηλιολατρικής θρησκείας των Κούρδων, του ζωροαστρισμού.

Ως ηλιολάτρες θεωρούνται από τους τζιχαντιστές “σατανιστές” και “ειδωλολάτρες” και για αυτό όταν εισέβαλαν στα χωριά και στην πόλη τους, τους φέρθηκαν με τη μεγαλύτερη αγριότητα που μπορούσαν να βγάλουν. Χιλιάδες γυναίκες, ακόμα και μικρά κορίτσια από 3 ετών και άνω, αιχμαλωτίστηκαν και πωλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισλαμικό Κράτος πρόλαβε και μετέφερε τις σκλάβες Γιαζίντι πριν σφίξει η πολιορκία, στην πόλη Μαγιαντίν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, η οποία θεωρείται πλέον και η νέα ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr