Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσες αντάρτισσες τσάκισαν τουρκικό φυλάκιο – Επτά Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Κούρδισσες αντάρτισσες τσάκισαν τουρκικό φυλάκιο – Επτά Τούρκοι στρατιώτες νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οχτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Τη Δευτέρα το απόγευμα μια διμοιρία από γυναίκες αντάρτισσες του PKK πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού στον λόφο Πετρούτ στην ύπαιθρο της Τσουκούρτσα.

Από την οργισμένη επίθεση των γυναικών, επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, δύο οχυρωμένες θέσεις τους καταστράφηκαν όπως και μια θέση οπλοπολυβόλου.

Μετά το μακελειό που υπέστησαν οι Τούρκοι, επενέβη η τουρκική πολεμική αεροπορία και βομβάρδισε την περιοχή με την ελπίδα να σκοτώσει τις Κούρδισσες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του PKK, οι αντάρτισσες υποχώρησαν στα βουνά δίχως απώλειες.

Η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στην επαρχία του Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία -τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν- και συνορεύει με το Ιράκ είναι άγριο πεδίο μάχης για τον τουρκικό στρατό, με τις απώλειές του συνεχώς να αυξάνονται.

Σε άλλη επίθεση του PKK τη Δευτέρα, στον λόγο Σίκερα Σίπι, στην περιοχή του Σεμντινλί, επίσης στην επαρχία Χακάρι, σκοτώθηκε ακόμα ένας Τούρκος στρατιώτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr