Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Μεγάλο Τζαμί της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το Μεγάλο Τζαμί της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνεχάρη με ανακοίνωσή του τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την επιτυχή απελευθέρωση του Μεγάλου Τζαμιού της Ράκα από τους τζιχαντιστές.

Η απελευθέρωση της Παλιάς Πόλης της Ράκα και ιδιαίτερα του Μεγάλου Τζαμιού είναι ορόσημο στη συνεχιζόμενη μάχη για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και σε όλη τη Συρία, αναφέρει ο Συνασπισμός.

Το Μεγάλο Τζαμί είναι το παλαιότερο μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη και ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές εδώ και τρία χρόνια, από το 2014 όταν η πόλη τέθηκε υπό τον ζυγό τους.

Το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνει ο Συνασπισμός, συνηθίζει να χρησιμοποιεί σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά ως αρχηγεία, εργοστάσια παρασκευής όπλων και θησαυροφυλάκια.

“Η απελευθέρωση αυτού του ιστορικού ορόσημου μαρτυρά την αφοσίωση και το κουράγιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων καθώς μάχονται για να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον και πρόσθεσε ότι οι SDF σημειώνουν συνεχώς κέρδη μέσα στην πόλη, πολεμώντας οικοδομικό τετράγωνο προς οικοδομικό τετράγωνο, αυξάνοντας κάθε ημέρα την πίεση στους τρομοκράτες και διασώζοντας αμάχους καθώς προελαύνουν.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπενθυμίζει ότι συμμετέχει στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους παρέχοντας στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξοπλισμό, εκπαίδευση, πληροφορίες, υποστήριξη πυρός και στρατιωτικές συμβουλές.

Ο Διεθνής Συνασπισμός συνεχίζει να εργάζεται με, μαζί και μέσω των SDF καθώς μάχονται για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα και σε όλη τη Συρία.

Στη φωτογραφία, Κούρδοι αντάρτες των SDF ενώ προελαύνουν ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια της Ράκα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr