Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα – Ζήτημα ωρών η απελευθέρωση της πόλης

Καταρρέει το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα – Ζήτημα ωρών η απελευθέρωση της πόλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 100 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραδόθηκαν στην πολιορκημένη Ράκα τις τελευταίες 24 ώρες και έχουν «απομακρυνθεί από την πόλη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

«Αναμένουμε και άλλες δύσκολες μάχες τις επόμενες ημέρες και δεν έχουμε ορίσει χρονοδιάγραμμα για το πότε πιστεύουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα έχει ηττηθεί εντελώς στη Ράκα», επεσήμανε ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η παραστρατιωτική οργάνωση των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι στα πρόθυρα ήττας στη Ράκα και ότι η πόλη μπορεί να καθαρίσει από τους τζιχαντιστές σήμερα ή αύριο.

«Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη της Ράκα. Το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ISIS) κοντεύει να εξαφανιστεί. Σήμερα ή αύριο η πόλη ίσως απελευθερωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μάχμουντ στο Reuters.

Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων που πολιορκούν από τον Ιούνιο τους τζιχαντιστές στη Ράκα, η οποία υπήρξε η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία.

Μια οργάνωση ακτιβιστών από τη Ράκα, με την ονομασία «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook ότι δεκάδες λεωφορεία εισήλθαν στην πόλη στη διάρκεια της νύκτας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Σύροι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και οι οικογένειές τους έχουν ήδη φύγει από την πόλη και τα λεωφορεία έφτασαν στη Ράκα για να απομακρύνουν τους αλλοδαπούς τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους. Δεν διευκρίνισε πού θα μεταφερθούν.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών γίνεται βάσει συμφωνίας των SDF και του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr