Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστές εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές βάσεις με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (φωτο)

Ισλαμιστές εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές βάσεις με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισλαμιστές εξαπέλυσαν «αεροπορική επιδρομή» στις ρωσικές βάσεις στη Συρία με ένα σμήνος από αυτοσχέδια τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια ντρον. Πρόκειται για μια επίθεση που ξάφνιασε τους Ρώσους και έχει δημιουργήσει ένταση.

Σύμφωνα με τοπικά και ρωσικά ΜΜΕ, ισλαμιστές που βρίσκονται στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία έστειλαν τα αυτοσχέδια ντρον ενάντια στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Χμέιμιμ στη Λαττάκεια και στον ρωσικό ναύσταθμο στην Ταρτούς.

Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από τα ντρον που τους επιτέθηκαν στις στρατιωτικές τους βάσεις. Όπως μπορείτε να δείτε, τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα από σανίδες και κόντρα πλακέ, τυλιγμένα με ταινία και πράσινο πολυαιθυλένιο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι τα σχέδια που χρησιμοποίησαν οι ισλαμιστές για να κατασκευάσουν τα ντρον προέρχονται από «τεχνολογικά προηγμένη χώρα», ωστόσο, είναι εμφανές ότι οι Ρώσοι υπερβάλλουν και τροφοδοτούν θεωρίες συνωμοσίας, αφού δεν προϋποθέτει γνώση κάποιας «υψηλής τεχνολογίας» η κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου – παιχνιδιού.

Διότι μιλάμε για τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια παιχνίδια, όχι για κανονικά ντρον υψηλής τεχνολογίας. Βεβαίως ένα δίκιο που έχουν οι Ρώσοι είναι ότι ένα τέτοιο «όπλο» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις και στην Ευρώπη. Αλλά και εδώ υπάρχει απάντηση, αφού όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ντρον για επίθεση σε ευρωπαϊκό στόχο το πιο εύκολο είναι να το αγοράσει από κάποιο κατάστημα.

Αυτή ήταν και η απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου στις ρωσικές θεωρίες συνωμοσίας, απαντώντας ότι τέτοιες πτητικές μηχανές (πρόκειται στην ουσία για παιχνίδια) τις αποκτά κανείς εύκολα από την αγορά.

Οι ισλαμιστές έστειλαν 10 τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια να χτυπήσουν την αεροπορική βάση Χμέιμιμ και τρία τον ναύσταθμο στην Ταρτούς.

Η αεροπορική επιδρομή των ισλαμιστών δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη.

Τρία κατευθύνθηκαν και προσγειώθηκαν εκτός βάσης. Τρία εξερράγησαν πέφτοντας στο έδαφος και επτά καταστράφηκαν από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Οι Ρώσοι επίσης υποστηρίζουν ότι τα αεροπλανάκια δεν τα έστειλαν εναντίον τους οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, αλλά οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που υπάρχουν στην ίδια επαρχία και υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr