Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι αποχώρησαν από την Εφρίν για να μπορέσει ο Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους

Οι Ρώσοι αποχώρησαν από την Εφρίν για να μπορέσει ο Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιστοσελίδα North Syrian Observer (NSO) επιβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αποχώρησαν από την περιοχή, «επιτρέποντας» έτσι στον τουρκικό στρατό να επιτεθεί στους Κούρδους σοσιαλπατριώτες πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι Ρώσοι στρατιώτες στρατοπέδευαν όλους τους προηγούμενους μήνες στο χωριό Καφρ Τζανέχ, περίπου δέκα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Εφρίν.

Δημοσιογράφος του NSO επιβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι αποχώρησαν σε δύο φάλαγγες και κατευθύνθηκαν προς την πόλη του Χαλεπιού που ελέγχεται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι δεν εγκατέλειψαν εντελώς τον κουρδικό θύλακα αλλά άλλαξαν θέση στρατοπέδευσης.

Τοπική πηγή που μίλησε στον NSO ανέφερε ότι είδε τους Ρώσους να συγκεντρώνονται κοντά στο χωριό Ντεΐρ Τζαμάλ, νοτιοανατολικά της Εφρίν, ενώ το κανάλι Al Mayadin, που στηρίζει το καθεστώς Άσαντ και εκπέμπει από τον Λίβανο, μετέδωσε ότι οι Ρώσοι εγκατέστησαν νέο φυλάκιο την Τελ Ατζάρ ανατολικά της Εφρίν.

Ο ανταποκριτής του NSO στην πόλη της Εφρίν βεβαιώνει ότι η πρώτη και μεγαλύτερη φάλαγγα με δεκάδες Ρώσους στρατιώτες και πολλά οχήματα αποχώρησε από το στρατόπεδο της Καφρ Τζανέχ στις 08.30 το πρωί της Παρασκευής και η δεύτερη, που αποτελούνταν από μόνο δύο οχήματα, έφυγε στη 01.00 το μεσημέρι.

Ο ίδιος μεταδίδει ότι είδε Ρώσους στρατιώτες πάνω σε τανκ να αποχαιρετάν -κουνώντας τα χέρια τους- τους πολίτες της Εφρίν που τους παρακολουθούσαν καθώς έφευγαν.

Σε κάθε περίπτωση, είτε οι Ρώσοι έφυγαν εντελώς από τον θύλακα της Εφρίν και πήγαν στο Χαλέπι, είτε άλλαξαν σημείο στρατοπέδευσης, οι πληροφορίες συμφωνούν ότι «άνοιξαν δρόμο» στην επικείμενη επίθεση του τουρκικού στρατού ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα επιτεθούν οι Τούρκοι στους Κούρδους στην Εφρίν – Με 25.000 άνδρες υπό τον Μετίν Τεμέλ (χάρτης)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr