Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πολεμάνε τους Κούρδους στην Εφρίν ως μισθοφόροι των Τούρκων

Εκατοντάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πολεμάνε τους Κούρδους στην Εφρίν ως μισθοφόροι των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες τζιχαντιστές πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), έχουν στρατολογηθεί από τον τουρκικό στρατό και μισθοδοτούνται για να πολεμάνε τους Κούρδους στον θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το Al Masdar News.

Οι τζιχαντιστές αυτοί πολεμάνε υπό τουρκικές εντολές ως άνδρες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Φωτογραφίες πρώην μελών του ISIS, που τώρα φόρεσαν τουρκικές στολές, κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Al Masdar News, μετά την αντίστροφη μέτρηση που άρχισε για το Ισλαμικό Κράτος από τα μέσα του 2016 έως και τα τέλη του 2017, πολλοί τζιχαντιστές διέφυγαν στην Τουρκία επιλέγοντας να παραδοθούν στις φιλότουρκες τουρκμενικές παραστρατιωτικές ομάδες, που μαζί με τον τουρκικό στρατό κατέχουν εδάφη στη βόρεια Συρία από το 2016.

Πολλοί τρομοκράτες συμφώνησαν να «ξεπλυθούν» για την υπηρεσία τους στο Ισλαμικό Κράτος, εντασσόμενοι στις υπό τουρκική διοίκηση συμμορίες ατάκτων που παριστάνουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και ιδιαίτερα την οργάνωση Φαϊλάκ Αλ Σαμ.

Η Τουρκία έχει στείλει αυτούς τους τζιχαντιστές ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- που υπερασπίζονται τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τρομοκράτες υπηρετούν την Άγκυρα συμμετέχοντας στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Στις ήδη πολλές δημοσιευμένες φωτογραφίες πρώην μελών του ISIS που προσχώρησαν στις δυνάμεις του Ερντογάν, προστέθηκε ακόμα μία, αυτή που δημοσιεύουμε.

Αριστερά βλέπετε τον ίδιο νεαρό ως μέλος στο Ισλαμικό Κράτος και δεξιά να υποκρίνεται τον «μετριοπαθή αντάρτη» μισθοφόρο του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr