Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (YPG) σκότωσαν σε ενέδρα τον υπεύθυνο εποικισμού της Εφρίν με ισλαμιστές

Οι Κούρδοι (YPG) σκότωσαν σε ενέδρα τον υπεύθυνο εποικισμού της Εφρίν με ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σε νέο πολεμικό ανακοινωθέν τους αναφέρονται στην εκτέλεση ενός ισλαμιστή οπλαρχηγού μισθοφόρου των Τούρκων, που είχε αναλάβει τον εποικισμό της Εφρίν με οικογένειες ισλαμιστών σε συντονισμό με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι YPG αναφέρουν ότι στόχοι τους θα είναι οι συνεργάτες των Τούρκων, οι μισθοφόροι τους, οι δοσίλογοι και οι πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ που δραστηριοποιούνται στην Εφρίν.

Όπως ανακοίνωσαν οι YPG, σκότωσαν τον ισλαμιστή οπλαρχηγό μισθοφόρο των Τούρκων Τζαμάλ Αλ Ζαχούλ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον εποικισμό της Εφρίν με οικογένειες ισλαμιστών που μεταφέρονται από άλλες περιοχές της Συρίας.

Πριν τον σκοτώσουν είχε συναντηθεί με δύο πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ.

Ο Αλ Ζαχούλ έδιωχνε με τη βία κατοίκους της Εφρίν από τα σπίτια τους και έφερνε σε αυτά ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) με τις οικογένειές τους.

Μια ημέρα πριν τον θάνατό του, ο Αλ Ζαχούλ είχε επισκεφτεί το χωριό Μπασούτα, συνοδευόμενος από ενόπλους μισθοφόρους των τουρκόφιλων οργανώσεων Αλ Χάμζα και Φαϊλάκ Αλ Σαμ και διέταζε με μεγάφωνο τους χωρικούς να ντύνονται από εδώ και στο εξής σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες της Σαρία και τις γυναίκες τους να μην βγαίνουν από τα σπίτια ασυνόδευτες.

Ζήτησε επίσης από τους χωρικούς να παραδώσουν τα όπλα τους, αλλιώς προειδοποιούσε ότι όποιος δεν υπακούσει θα εκδιωχτεί από το σπίτι του.

Στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν επιβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς καθεστώς ισλαμιστικής θεοκρατίας σαν εκείνο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι των YPG έστησαν ενέδρα στον Αλ Ζαχούλ την Πέμπτη μεταξύ των χωριών Κουρζάλα και Μπασούτα.

Χτύπησαν το αυτοκίνητο που επέβαινε και μαζί του σκοτώθηκαν και όσοι ένοπλοι τον συνόδευαν.

Στο πολεμικό ανακοινωθέν τους οι Κούρδοι επαναλαμβάνουν ότι οι έποικοι ισλαμιστές τρομοκράτες και οι οικογένειές τους αποτελούν στόχους των δυνάμεών τους.

«Οι δυνάμεις μας θα στοχεύουν όλους στο καντόνι της Εφρίν που βρίσκονται σε επαφή ή συνεργάζονται με το τουρκικό κράτος-εισβολέα», αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται:

«Για αυτούς τους λόγους προειδοποιούμε ότι κανείς δεν πρέπει να γίνει συνεργός στα εγκλήματα του τουρκικού κράτους», εννοώντας ότι θα είναι στόχος των YPG.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr