Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και Ρώσοι συμφώνησαν για τις πόλεις Τζισρ Αλ Σούγκουρ και Τελ Ριφάτ της βόρειας Συρίας

Τούρκοι και Ρώσοι συμφώνησαν για τις πόλεις Τζισρ Αλ Σούγκουρ και Τελ Ριφάτ της βόρειας Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσία και Τουρκία λέγεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία για το καθεστώς των πόλεων Τζισρ Αλ Σούγκουρ της επαρχίας Ιντλίμπ, που κατέχεται από Τουρκομογγόλους τζιχαντιστές από την Κίνα και την κεντρική Ασία, και της πόλης Τελ Ριφάτ βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις και υπάρχει και παρουσία Κούρδων ανταρτών της Συρίας.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News, Ρώσοι και Τούρκοι συμφώνησαν να κάνουν τις δύο πόλεις «αποστρατικοποιημένη ζώνη» υπό κοινή εποπτεία ρωσικών και τουρκικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκτοπισμένοι άμαχοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους, ενώ το εμπόριο επίσης θα είναι ελεύθερο.

Οι πληροφορίες δεν είναι επίσημες, ωστόσο, Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τους τελευταίους μήνες για τις τύχες των δύο πόλεων.

Η Τουρκία ζητά να φύγουν από την Τελ Ριφάτ οι Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και οι Ρώσοι ζητάνε να αποχωρήσουν από την Τζισρ Αλ Σούγκουρ οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές, μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Η πόλη της Τζισρ Αλ Σούγκουρ έχει εκκενωθεί εδώ και χρόνια από τους κατοίκους της και έχει εποικιστεί με τζιχαντιστές που ήλθαν από την Κίνα και χώρες της κεντρικής Ασίας. Όλοι αυτοί οι εξτρεμιστές είναι από τουρκομογγολλικές φυλές και έχουν μαζί και τις οικογένειές τους. Έφτασαν στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με γαλάζιο χρώμα είναι τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο. Με πορτοκαλί η ζώνη της Τελ Ριφάτ που ελέγχεται από τους Ρώσους. Με πράσινο σκούρο τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ και με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη που ελέγχει η Αχράρ Αλ Σαμ στην Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr