Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές χτύπησαν με ρουκέτες συριακή πόλη βορειοανατολικά της Λαοδίκειας

Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές χτύπησαν με ρουκέτες συριακή πόλη βορειοανατολικά της Λαοδίκειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές από την επαρχία της Ιντλίμπ έπληξαν με δύο αυτοσχέδιες ρουκέτες την πόλη Σλινφά που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας (Λαττάκεια).

Οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση κατά της Σλινφά ως απάντηση στις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων στις θέσεις των τουρκομογγόλων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν απάντηση σε προηγούμενες επιθέσεις από τηλεκατευθυνόμενα αυτοσχέδια αεροπλανάκια (ντρον), φορτωμένα με εκρηκτικά, που στέλνουν οι τζιχαντιστές ενάντια στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στο αεροδρόμιο της Λαοδίκειας.

Όλες αυτά γίνονται ενώ ο συριακός στρατός συγκεντρώνει όλο και περισσότερα στρατεύματα περιμετρικά της επαρχίας της Ιντλίμπ, προετοιμάζοντας τη μεγάλη επίθεση για την απελευθέρωσή της από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και τις τουρκόφιλες ένοπλες συμμορίες.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν είναι τουρκομογγόλοι από τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας, της δυτικής Κίνας και της Μογγολίας. Είναι καθαρόαιμοι Τούρκοι και αποτελούν παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr