Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τραγωδία με σχολικό λεωφορείο στην Κίνα, νεκρά 8 παιδάκια (εικόνες)

Νέα τραγωδία με σχολικό λεωφορείο στην  Κίνα, νεκρά 8 παιδάκια (εικόνες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Παιδιά, Τροχαίο,

Ακόμα μία τραγωδία με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε στην Κίνα, το οποίο ανετράπη καθώς περνούσε από έναν αγροτικό ορεινό δρόμο κοντά στην απομακρυσμένη πόλη Ξιανγκτάν, στην επαρχία Χουανάν.

Το σχολικό λεωφορείο κατέληξε σε μια λίμνη, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες, τα οκτώ παιδιά οι δυο καθηγητές και ο οδηγός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο στενός ορεινό χωματόδρομο όπου ανετράπη για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το λεωφορείο, δεν διέθετε κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Το δυστύχημα είναι το τελευταίο σε μια σειρά πολύνεκρων τροχαίων με σχολικά λεωφορεία που έχουν προκαλέσει την οργή της κινεζικής κοινής γνώμης εξ αιτίας των συνθηκών μεταφοράς των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Τον περασμένο Απρίλιο, οκτώ παιδιά είχαν σκοτωθεί σε δυστύχημα με λεωφορείο στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Το 2011 είχε ξεσπάσει κατακραυγή μετά το θάνατο 18 παιδιών νηπιαγωγείου στη σύγκρουση ενός φορτηγού με το υπερφορτωμένο σχολικό βαν που τα μετέφερε στη βορειοδυτική Κίνα.

Η τραγωδία εκείνη είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις και ο τότε πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο είχε υποσχεθεί περισσότερα κρατικά κονδύλια για τη βελτίωση των υπηρεσιών στα σχολικά λεωφορεία.

Στις αγροτικές περιοχές της Κίνας, η οδική ασφάλεια είναι ελλιπέστατη ενώ πολλές φορές τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε στα σχολεία πάνω σε μεγάλα φορτηγά, που περνούν εξαιρετικά κακοσυντηρημένους δρόμους.

ch2

ch3

ch1

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Μαρκόπουλο: Σοκαριστικό βίντεο από το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 27χρονο

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr