Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «κωμικά» – Γιατί έχουν μίσος για τον Σαουδάραβα διάδοχο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «κωμικά» – Γιατί έχουν μίσος για τον Σαουδάραβα διάδοχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορίες κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Τουρκία, με τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταγγέλλει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αγνοήσει τη δολοφονία του ισλαμιστή -μέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και να χαρακτηρίζει «κωμικά» τα χθεσινά σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να παραμείνει «ακλόνητος εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας, παρά τη δήλωση ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «μπορεί να γνώριζε» το σχέδιο της δολοφονίας του Κασόγκι.

Για την πιθανότητα ο πρίγκιπας Μοχάμεντ να είχε εμπλοκή στη δολοφονία, ο Τραμπ σχολίασε:

«Μπορεί ναι, μπορεί όχι».

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς απέρριψε τα σχόλια του Τραμπ.

«Η χθεσινή δήλωση είναι μία κωμική δήλωση» δήλωσε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber.

«Δεν είναι δυνατόν μία υπηρεσία Πληροφοριών σαν την CIA, που ξέρει και τι χρώμα έχει το τρίχωμα της γάτας που κυκλοφορεί στον κήπο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας να μην ξέρει ποιος έδωσε την εντολή αυτή.

»Αυτό δεν είναι αξιόπιστο ούτε για την αμερικανική ούτε για την παγκόσμια κοινή γνώμη» πρόσθεσε.

Από τη δολοφονία του Κασόγκι στις αρχές του Οκτωβρίου, οι τουρκικές Αρχές επαναλαμβάνουν ότι η εντολή ήρθε από τα «υψηλότερα κλιμάκια» της σαουδαραβικής κυβέρνηση, χωρίς να κατονομάσουν τον πρίγκιπα διάδοχο.

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε ποικιλία αντιφατικών και αντικρουόμενων εκδοχών για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι με το μέλημα να απαλλάξει τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως αναφέρει η Σαουδική Αραβία.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία είναι ένας σημαντικός επιχειρηματικός εταίρος και ένας «μεγάλος σύμμαχος» στην μάχη κατά της ιρανικής επιρροής στην Μέση Ανατολή.

Έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το επίπεδο συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία για την υπόθεση.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι πιθανόν να ζητήσει επίσημη έρευνα των Ηνωμένων Εθνών εάν η συνεργασία της με το Ριάντ καταλήξει σε αδιέξοδο.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας διότι μαζί με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τους θεωρούν εχθρούς του τουρκικού καθεστώτος.

Οι δύο Άραβες πρίγκιπες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το καθεστώς Ερντογάν είναι σατανικό όπως και οι τζιχαντιστές.

Διαβάστε εδώ τι φοβούνται οι Τούρκοι: Yeni Safak: ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν σχέδιο για Αραβο-Ιρανικό πόλεμο – Θα καταστραφούν Τουρκία και Σαουδική Αραβία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr