Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπράιβικ: Ο “μακελάρης” αποκήρυξε τη βία!

Μπράιβικ: Ο “μακελάρης” αποκήρυξε τη βία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ακροδεξιός μακελάρης” Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο και της σφαγής στο νησί Ουτόγια, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, αποκήρυξε τη βία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη δικηγόρος του και ενώ η Νορβηγία θρηνεί την τρίτη μαύρη επέτειο από την ανείπωτη τραγωδία.

Ο Μπράιβικ «είναι τώρα πολύ ξεκάθαρος στο γεγονός ότι δεν υποστηρίζει την προσφυγή στη βία και ότι δεν καλεί άλλους να διαπράξουν βίαιες ενέργειες», δήλωσε ο δικηγόρος του Τορ Γιόρντετ, όπως μετέδωσαν τα νορβηγικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Μπράιβικ, σήμερα 35 ετών, διέπραξε στις 22 Ιουλίου 2011 την πιο αιματηρή επίθεση που έχει καταγραφεί στη Νορβηγία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη από την αγριότητά της.

Αρχικά πυροδότησε μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Όσλο, προκαλώντας οκτώ θύματα. Αυτή η επίθεση, όμως, ήταν όπως αποδείχθηκε αντιπερισπασμός για τον κυρίως στόχο του.

Αυτός ήταν η καλοκαιρινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, όπου εκεί εκτέλεσε εν ψυχρώ μέσα σε ένα λουτρό αίματος 69 ανθρώπους, η πλειονότητα των οποίων ήταν έφηβοι.

Την εποχή εκείνη ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το έγκλημά του «αποτρόπαιο, αλλά αναγκαίο», ενώ τώρα εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, την ανώτατη ποινή στη Νορβηγία. Παρόλα αυτά ενδέχεται να παραμείνει υπό κράτηση επ’ αόριστον, για όσο διάστημα δηλαδή θεωρείται ότι αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στρατολογούσαν κατασκόπους μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που ζητούσαν άσυλο στη Νορβηγία

-31,1°C στη Νορβηγία – Παγωνιά ρεκόρ

Η Νορβηγία στέλνει δύο F-16 στη Δανία ως εκπαιδευτικά για Ουκρανούς πιλότους

Ο Νορβηγός που έσφαξε τον αστυνομικό έπεσε «θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους γονείς του», λέει ο δικηγόρος του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr