Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

LNA: Ο Ερντογάν πίσω από τους τζιχαντιστές – Ποια τουρκική ΜΚΟ είναι βιτρίνα της Αλ Κάιντα

LNA: Ο Ερντογάν πίσω από τους τζιχαντιστές – Ποια τουρκική ΜΚΟ είναι βιτρίνα της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ταξίαρχος Άχμεντ Μισμάρι, κατηγόρησε το Σάββατο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Σάββατο, ο Αχμ. Μισμάρι αποκάλυψε ότι δεκάδες από τους Σύρους τζιχαντιστές που μετέφερε ο Ερντογάν στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, φεύγουν λαθραία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις τελευταίες 48 ώρες, όπως είπε, περισσότεροι από 41 Σύροι τρομοκράτες έφυγαν από τις ακτές της Τρίπολης προς την Ιταλία με τη βοήθεια διακινητών που συνεργάζονται με το καθεστώς Σαράτζ και περισσότεροι ετοιμάζονται να φύγουν σύντομα.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει τους τζιχαντιστές

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να σκοτώσουν τους Κούρδους, να καταστρέψουν τις πόλεις τους, να σακατέψουν την οικονομία τους…

»Η Τουρκία ήταν η βάση επιχειρήσεων για όλα τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της Αλ Κάιντα.

»Για αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ένας δρόμος για ειρήνευση στη Λιβύη μέσω Τουρκίας», είπε ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Κατηγόρησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο για τη διάδοση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, στρατολογώντας εκατοντάδες νεολαίους από την Ευρώπη στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και ωθώντας τους να πολεμήσουν στη Συρία.

Υπήρχε μια ΜΚΟ, είπε, η «IHH», μέσω της οποίας διοχέτευε χρήματα και βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Αλ Κάιντα και το 2014 Τούρκοι αστυνομικοί συνέλαβαν σε μια συνοριακή πόλη εργαζόμενους αυτής της ΜΚΟ και πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις στη συνέχεια διώχτηκαν επειδή εξέθεσαν την «IHH» ως βιτρίνα για την υποστήριξη Ισλαμικού Κράτους και Αλ Κάιντα, τόνισε ο Μισμάρι.

Η «ηρωική» ΜΚΟ που έστελνε καράβια στη Γάζα

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν το TRIBUNE.

Είναι η ίδια που οργάνωνε τους στολίσκους για τη Γάζα (θυμάστε;) και διαδηλώσεις για να γίνει η Αγία Σοφία ξανά τζαμί.

Ο Λίβυος εκπρόσωπος τόνισε ότι οι τουρκικές ΜΚΟ είναι στην πραγματικότητα βιτρίνες της MİT (Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών Τουρκίας) και υποστηρίζουν τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Η «IHH», που αποδεδειγμένα υποστήριζε την Αλ Κάιντα στη Συρία, προμηθεύοντάς την με όπλα, εφόδια, φάρμακα και τζιχαντιστές, έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των τουρκικών MKO, πρόσθεσε ο Λίβυος εκπρόσωπος.

Οι κατηγορίες αυτές επιβεβαιώνουν τους Ισραηλινούς, οι οποίοι όταν επιτέθηκαν ξημερώματα 31 Μαΐου 2010 στον «Στολίσκο της Ελευθερίας», που έπλεε προς τη Γάζα και σκότωσαν στο τουρκικό κρουαζιερόπλοιο «Μαβί Μαρμαρά» εννιά «ακτιβιστές», όλους Τούρκους, είχε ειπωθεί ότι επρόκειτο για πράκτορες της MİT που παρίσταναν τους ακτιβιστές.

Όλος ο στολίσκος και η «ναυαρχίδα» του, το «Μαβί Μαρμαρά», όπως και οι Τούρκοι «ακτιβιστές» πάνω του, ήταν της ΜΚΟ «IHH».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr