Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα την πρώτη του επίσκεψη στα Κατεχόμενα, μετά τη εκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας, με το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις διαθέσεις που θα επιδείξει για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μια θετική παρέμβαση του Ερντογάν θα έδινε δυναμική στην τρέχουσα διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες με πολλά προβλήματα.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του δήλωσε ότι φίλοι της Κύπρου και της Τουρκίας αναμένουν μία κίνηση Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος, αν ακούσει θετικά πράγματα, θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Από το περιβάλλον του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου έχει γίνει γνωστό ότι ο Ερντογάν θα τύχει θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο Τύμπου. Μετά την άφιξή του θα επισκεφθεί τους τάφους των Φαζίλ Κουτσιού και Ραούφ Ντενκτάς. Στις 13:15 ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Έρογλου, με τον οποίο στις 15:15 θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 17:00 ο Ερντογάν θα έχει συνάντηση στην τουρκική πρεσβεία με τους ηγέτες των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Επίσης, θα συναντηθεί με την ηγεσία του τουρκικού στρατού και θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr