Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Άμπου Ντάμπι δραπέτευσε ο Χουάν Κάρλος μετά τις έρευνες για διαφθορά

Στο Άμπου Ντάμπι δραπέτευσε ο Χουάν Κάρλος μετά τις έρευνες για διαφθορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Άμπου Ντάμπι…. δραπέτευσε ο Χουάν Κάρλος μετά τις έρευνες για διαφθορά.

Ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας μετέβη με ιδιωτικό τζετ στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών όπως έγραψε η εφημερίδα ABC.

Από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σε πολυτελές ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο του Αμπού Ντάμπι Emirates Palace Hotel.

Η ABC έγραψε ότι ο Χουάν Κάρλος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι «Αλ Μπατίν» και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του, όσο τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται.

Κάποια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι βρίσκεται σε πολυτελές θέρετρο της Δομινικανής Δημοκρατίας και άλλα στην Πορτογαλία, όπου έχει περάσει μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων.

Όμως οι Αρχές και των δύο χωρών δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν περί άφιξής του εκεί.

Ο Χουάν Κάρλος, πατέρας του σημερινού βασιλιά της χώρας Φελίπε, εγκατέλειψε την Ισπανία στη σκιά ενός μεγάλου οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται.

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την ανάμιξή του σε μια σύμβαση που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής.

Η εφημερίδα «La Tribune» της Γενεύης είχε γράψει ότι ο τέως βασιλιάς έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr