ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Πνινάτ Γιανάι νέα πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα - Ποια είναι!
ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης επέτρεψε στην αναθεωρητική Τουρκία να επικαλείται «ήρεμα νερά» όταν μας εμπαίζει
Ιρανικά drone έπληξαν το γραφείο του πρωθυπουργού του Κουρδιστάν στο Ιράκ
Ο Σαμαράς «ξεσκίζει» τα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη: «Διεθνές ξέπλυμα της Τουρκίας, με "Φιλίες" και κατευνασμούς»
Σίφνος: Έπεσε ελικόπτερο στην περιοχή Θόλος - Τρεις νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επανέρχονται, με απόφαση του Δημάρχου των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ, τα παλιά ονόματα των οδών που μετονομάστηκαν κατά τη θητεία του πρώην Δημάρχου της πόλης, Κότσε Τραγιανόφσκι.
Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός της βόρειας γείτονος, Kanal 5, η οδός «Aminta Treti» (Αμύντας Γ’) επανέρχεται στο παλιό και γνωστό όνομά της, «Leninova», ενώ θα αποκτήσουν νέο όνομα 485 οδοί, οκτώ γέφυρες, καθώς και ορισμένες πλατείες.
Σε ανακοίνωση του, το αντιπολιτευόμενο «αρχαιομακεδονικό» εθνικιστικό κόμμα, VMRO-DPMNE, αναφέρει ότι θα καταθέσει προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για την ακύρωση της απόφασης, διότι πρόκειται για παράνομη μετονομασία των οδών.
«Σύμφωνα με το νόμο για την ονομασία των οδών, των γεφυρών και των έργων υποδομής, τέτοιες αλλαγές δεν είναι δυνατές έξι μήνες πριν από τις εκλογές και ένα έτος πριν από την απογραφή», αναφέρει το VMRO-DPMNE.
Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Σκοπίων τόνισε ότι τηρήθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες για τη μετονομασία των οδών.
Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του VMRO-DPMNE, σημείωσε ότι από στο κόμμα πρέπει να «μάθουν να μετράνε», διότι οι εκλογές δεν είναι σε έξι μήνες, καθώς και ότι η απογραφή του πληθυσμού δεν συνιστά εμπόδιο για τη μετονομασία των οδών.























































