Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι θέλει να στείλει στρατό να «προστατέψει» τους Παλαιστίνιους

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι θέλει να στείλει στρατό να «προστατέψει» τους Παλαιστίνιους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων επειδή αποσκοπεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να αναπτύξει τουρκικό στρατό στην περιοχή «για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων». Δεν είναι πληροφορία, δεν είναι υποψία, είναι πρόταση που έκανε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Η ιδέα της αποστολής διεθνούς δύναμης προστασίας στην περιοχή για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων πρέπει να εξεταστεί, είπε ο Ερντογάν στον Πούτιν», μετέδωσε στο Twitter το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Καθαρές κουβέντες: Ένα είναι το πρόβλημα στην περιοχή, το Τουρκικό Ζήτημα.

Μετά τις παράνομες τουρκικές εισβολές και κατοχές σε βόρεια Κύπρο, βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ, μετά την παράνομη ανάπτυξη μισθοφόρων τζιχαντιστών και Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη, μετά την εμπλοκή του στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να καταλάβει στρατιωτικά παλαιστινιακά εδάφη δήθεν για την προστασία αμάχων από το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά επειδή η Δύση του επιτρέπει. Η Δύση τροφοδοτεί αυτό το αδηφάγο θηρίο.

Εκτιμούσαν οι πολύξεροι γραφειοκράτες ότι ήταν «γραφικότητες» τα όσα έλεγε ο Ερντογάν για «απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ».

Ανόητοι γραφειοκράτες. Ο Ερντογάν εννοεί ό,τι λέει, θα έπρεπε να το είχαν εμπεδώσει μέχρι τώρα.

Μία μόνο είναι η λύση στο Τουρκικό Ζήτημα: Νέα Συνθήκη των Σεβρών.

Διαβάστε οπωσδήποτε:

1. Ο Ερντογάν θέλει την Ιερουσαλήμ και ψέλνει ο ίδιος για την «απελευθέρωσή» της (βίντεο)

2. Ο Ερντογάν υποδαυλίζει εξέγερση για απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ – Κηρύχθηκε τζιχάντ από την Αγία Σοφία

Καθαρές κουβέντες

Καθαρές κουβέντες: Όποιος υιοθετεί την προπαγάνδα της Χαμάς είτε είναι χρήσιμος ηλίθιος, είτε πράκτορας των Τούρκων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη τις εξελίξεις στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η τουρκική προεδρία, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει την ανάληψη διεθνούς δράσης εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η διεθνής κοινότητα πρέπει «να διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα» στο Ισραήλ και πρόσθεσε πως η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να κινητοποιήσει την αντίδραση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε επίσης να γίνει εργασία για την αποστολή διεθνών ειρηνευτών στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, μια πρόταση που έχει κάνει η Τουρκία από το 2018.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι «η ομοιότητα των θέσεων της Τουρκίας και της Ρωσίας για την Ιερουσαλήμ αποτελούν ένα σημαντικό μήνυμα» στο πλαίσιο της επίλυσης του προβλήματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη διευθέτηση του προβλήματος της Ιερουσαλήμ βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ και της αρχής των δύο κρατών είναι σημαντικές.

Ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη επείγουσας παρέμβασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Ο ΟΗΕ, κατά την πεποίθησή του, «πρέπει να επιδείξει μια σκληρή και αποφασιστική θέση προκειμένου το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις» στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.

«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν τα μέρη σε αποκλιμάκωση των εντάσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr