Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Η Pfizer λέει ότι το εμβόλιό της είναι κατά 90% αποτελεσματικό έναντι της «Δέλτα»

Κορωνοϊός: Η Pfizer λέει ότι το εμβόλιό της είναι κατά 90% αποτελεσματικό έναντι της «Δέλτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού, όπως δήλωσε στέλεχος της Pfizer στο Ισραήλ την Πέμπτη σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάλλαξη «Δέλτα», που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, γίνεται διεθνώς η επικρατέστερη εκδοχή του ιού.

«Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από έρευνα που διεξάγουμε στο εργαστήριο και περιλαμβάνουν δεδομένα από τα μέρη όπου η ινδική παραλλαγή, η “Δέλτα”, έχει αντικαταστήσει τη βρετανική παραλλαγή ως η συνήθης παραλλαγή, δείχνουν ότι το εμβόλιό μας είναι πολύ αποτελεσματικό, περίπου κατά 90%, για την πρόληψη της νόσου», όπως δήλωσε στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Army Radio ο Alon Rappaport, ιατρικός διευθυντής της Pfizer στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ, με μια από τις πιο προηγμένες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, εξακολουθεί να στερείται αρκετών δεδομένων για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα», δήλωσε από τη μεριά της η Sharon Alroy-Preis, αρμόδια για τη δημόσια Υγεία στο υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Συλλέγουμε τώρα τα δεδομένα. Είχαμε τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης “Δέλτα” στο Ισραήλ -περίπου 200- οπότε θα μάθουμε περισσότερα σύντομα», δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Από ανάλυση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE), όπου η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο διαδεδομένη, διαπιστώθηκε πως τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και εκείνο της AstraZeneca προσφέρουν πάνω από 90% προστασία από το ενδεχόμενο της νοσηλείας εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr