ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
Ιράν: Περισσότεροι από 1.000.000 μαχητές έτοιμοι να αντιμετωπίσουν Αμερικανούς στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tην άποψη ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια απέδειξαν ότι μπορούν να βρουν λύσεις σε σύνθετα και δύσκολα προβλήματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε ομιλία του στο πρώτο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που διεξάγεται στην Αχρίδα.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα να ανακοινώσει «θετικές» ειδήσεις, όμως η ποιο θετική ίσως είδηση ήταν όταν ανακοίνωσε στο λαό της χώρας του την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας άνοιξε ο δρόμος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του, η οποία τον Μάρτιο του 2020 έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.
Πλην των Ζάεφ και Τσίπρα, στο πάνελ του Φόρουμ των Πρεσπών μίλησαν οι Αλί Αχμέτι (ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία), Γιοχάνες Χαν (επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ) και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ.























































