Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση να ενωθούν συριακός στρατός και Κούρδοι (SDF) για να πολεμήσουν τους Τούρκους

Έκκληση να ενωθούν συριακός στρατός και Κούρδοι (SDF) για να πολεμήσουν τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Συριακή Κουρδική Εθνική Πρωτοβουλία, που υποστηρίζει το καθεστώς Άσαντ, ζήτησε να δημιουργηθεί ένας κοινός θάλαμος επιχειρήσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την «αντιμετώπιση της εχθρότητας της Τουρκίας» και κάλεσε τους Κούρδους και τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσουν αμέσως διάλογο, μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Rudaw.

Ο επικεφαλής της Συριακής Κουρδικής Εθνικής Πρωτοβουλίας, Ομάρ Όσο, εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την αυξανόμενη απειλή που αποτελεί η Τουρκία.

Ο πρώην βουλευτής της Συρίας, Ομάρ Όσο, ζήτησε τη δημιουργία ενός θαλάμου επιχειρήσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των SDF για την αντιμετώπιση του «εχθρικού εξτρεμισμού της Τουρκίας».

Ο Ομάρ Όσο κάλεσε επίσης όλα τα κουρδικά κόμματα και τη συριακή κυβέρνηση να ξεκινήσουν αμέσως διάλογο για την επίτευξη δίκαιης εθνικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα και την εγγύηση των νόμιμων δικαιωμάτων των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, αυτή η έκκληση είναι αποτέλεσμα λόγω των σοβαρών απειλών της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και για να εμποδίσουν την Τουρκία ώστε να λήξει η κατοχή της σε όλα τα συριακά εδάφη.

Η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει νέα επίθεση

Στις 10 Οκτωβρίου, δύο Τούρκοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτες στην περιοχή Αζάζ και η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των SDF- από την Τελ Ριφάτ.

Η Άγκυρα αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητές των YPG στην περιοχή Τελ Ριφάτ και Τούρκοι αξιωματούχοι απειλούν ότι θα ξεκινήσουν νέα επίθεση στο δυτικό (συριακό) Κουρδιστάν.

Τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, αρκετές ρουκέτες έπεσαν στην παραμεθόρια τουρκική πόλη Καρκαμίς και Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι είχαν εκτοξευθεί από την Τελ Ριφάτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του την Παρασκευή, λέγοντας:

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με διαφορετικό τρόπο από εδώ και στο εξής.

»Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να πολεμήσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις… Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε:

«Τονίζουμε τη σημασία της διατήρησης της κατάπαυσης του πυρός και των γραμμών κατάπαυσης του πυρός και της αποτροπής τους από τις επιθέσεις. Ήμασταν πολύ σαφείς σε αυτό».

Τουρκικές εισβολές

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές εισβολές στη Συρία και το Δυτικό Κουρδιστάν (Ροζάβα) από το 2016.

Η πρώτη ήταν το 2016, με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όταν τουρκικός στρατός και φιλότουρκοι τζιχαντιστές εισέβαλαν στις περιοχές Αζάζ και Τσαραμπλούς.

Τον Ιανουάριο του 2018, οι ίδιες δυνάμεις με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» επιτέθηκαν στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία και μετά από σχεδόν δύο μήνες μάχης, κατέλαβαν την περιοχή.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» και κατέλαβαν τις παραμεθόριες συροκουρδικές πόλεις Ρας αλ Αΐν και Τελ Αμπιάντ ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr