Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίτσκοσκι: Στόχος της Βουλγαρίας αφομοίωση ή εκβουλγαρισμός της Βόρειας Μακεδονίας

Μίτσκοσκι: Στόχος της Βουλγαρίας αφομοίωση ή εκβουλγαρισμός της Βόρειας Μακεδονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες πολιτικές «σπίθες» άναψαν μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού VMRO-DPMNE στα Σκόπια, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι στόχος της Βουλγαρίας είναι η αφομοίωση ή ο εκβουλγαρισμός της Βόρειας Μακεδονίας και του σλαβομακεδονικού λαού πριν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η σερβική b92 και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Μίτσκοσκι αντέδρασε στη δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον σε 10 χρόνια.

Είπε ότι το βέτο της Σόφιας θα μπορούσε να αρθεί εάν τα Σκόπια ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες και επιδιώξουν την εγγραφή των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας στα κεφάλαια του Συντάγματος, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η εγγυήτρια.

«Αν λοιπόν διαβάσετε προσεκτικά τη δήλωση του Κίριλ Πέτκοφ, θα δείτε ότι αυτό που λέμε εδώ και μήνες, εμείς στο VMRO-DPMNE και εγώ προσωπικά, και αυτό είναι ότι τα προβλήματά μας είναι διμερή, δηλαδή ότι η επίσημη Σόφια αναζητά ένα διαπραγματευτικό πλαίσιο, που σημαίνει ή θα αφομοιωθείτε ή θα εκβουλγαριστείτε για να μπείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τέτοιοι, ή δεν θα υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση για εσάς, παρά το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη», είπε ο Μίτσκοσκι.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είναι πεπεισμένος ότι «τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα το επιτρέψουν, γιατί οι ίδιες χώρες έχουν επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν ότι τα διμερή προβλήματα είναι μόνο διμερή και δεν μπορούν να είναι πολυμερή, δηλαδή προβλήματα των κρατών μελών της ΕΕ», όπως μετέδωσε το σκοπιανό κανάλι TV21, γράφει το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr