Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα

Βρετανία: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος τον χειμώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα βρετανικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, εάν οι προμήθειες ενέργειας -συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών φυσικού αερίου από την ηπειρωτική Ευρώπη- περιοριστούν σοβαρά, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ενέργειας National Grid.

Ο οργανισμός —ο οποίος επιβλέπει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου— είπε ότι, ενώ αναμένει ότι η προσφορά θα συμβαδίσει με τη ζήτηση αυτόν τον χειμώνα, θα χρειαστούν πολλά μέτρα εξοικονόμησης για να διατηρηθούν τα φώτα αναμμένα.

Αποκαλύπτει μια νέα «Υπηρεσία ευελιξίας ζήτησης» την 1η Νοεμβρίου που θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν ενέργεια εκτός των ωρών αιχμής ζήτησης.

Οι λεπτομέρειες παρέχονται σε δύο εκδόσεις της National Grid, γνωστές ως «Winter Outlook», που καλύπτουν τόσο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας όσο και φυσικού αερίου.

Το σχέδιο παρακολουθείται ιδιαίτερα στενά φέτος εν μέσω της πανευρωπαϊκής συμπίεσης στον ενεργειακό εφοδιασμό που επιδεινώθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι προοπτικές χαρτογραφούν πώς θα επιβιώσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η Grid προσπάθησε επίσης να σχεδιάσει ένα δεύτερο «πιο ακραίο» σενάριο, στο οποίο η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη κλιμακώνεται σε τέτοιο σημείο «ότι δεν υπάρχει επαρκής εφοδιασμός φυσικού αερίου στη Μεγάλη Βρετανία» καθώς και μη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια για εισαγωγή από την Ήπειρο.

Ενώ αποκαλεί αυτό το σενάριο «απίθανο», προειδοποίησε ότι «θα διαβρώσει περαιτέρω τα περιθώρια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας ενδεχομένως σε διακοπές στους πελάτες για περιόδους».

Οι Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να έχουν διακοπή ρεύματος για τρεις ώρες κάθε μέρα, εάν δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για την τροφοδοσία των σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα ασφαλές και ποικιλόμορφο ενεργειακό σύστημα.

»Είμαστε σίγουροι για τα σχέδιά μας για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα των σεναρίων αυτόν τον χειμώνα, υπό το πρίσμα του παράνομου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr