Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης θέλει την κινεζική Huawei να κάνει «κουμάντο»

Λιβύη: Η κυβέρνηση της Τρίπολης θέλει την κινεζική Huawei να κάνει «κουμάντο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Huawei, Κίνα, Λιβύη, Ψηφιακή Οικονομία,

Ο υπουργός Οικονομίας της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Χουαΐτζ, συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Huawei στη Λιβύη, Li Wenliang. Συζήτησαν για την εφαρμογή ενός σχεδίου μετασχηματισμού προς μια ψηφιακή οικονομία.

Άκρως σημαντικό: Η Huawei έχει πάρει το 5G στην Τουρκία

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργείου στην Τρίπολη, την Τετάρτη.

Οι δύο πλευρές «εξέτασαν το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της Λιβύης και τρόπους εφαρμογής του με τη συμμετοχή εξειδικευμένων τοπικών και ξένων εταιρειών», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Η συνάντηση έθιξε τη «σημασία της ανάπτυξης υποδομών στον τομέα των επικοινωνιών και της τεχνολογίας πληροφοριών στη Λιβύη, για την οικοδόμηση της ψηφιακής οικονομίας».

Ο Μοχάμεντ αλ Χουαΐτζ ενθάρρυνε την Huawei να «συνεργαστεί με ιδρύματα που συνδέονται με το Υπουργείο για την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης για το τοπικό προσωπικό».

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εργασίας της Λιβύης, Αλί Αλ-Αμπέντ δήλωσε ότι «ενθαρρύνει την πιο γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Λιβύης και της Κίνας στον τεχνολογικό τομέα».

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού της Ακαδημίας Πληροφορικής της Huawei στην Τρίπολη, ο Αλ-Αμπέντ επαίνεσε τη «στρατηγική συνεργασία μεταξύ της κινεζικής εταιρείας και των λιβυκών κρατικών ιδρυμάτων».

Στην τελετή παρέστησαν ο Επιτετραμμένος της Κινεζικής Πρεσβείας στη Λιβύη και ο Υποπεριφερειακός Διευθυντής της Huawei στη Λιβύη και την Τυνησία.

Ο Λίβυος υπουργός τόνισε τη σημασία της ενεργοποίησης του μνημονίου κατανόησης που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο μεταξύ της Ακαδημίας Huawei και του Ταμείου Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αυτό γίνεται για την εκπαίδευση και την κατάρτιση ατόμων που αναζητούν εργασία σε κλάδους που σχετίζονται με τις ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών).

Τον Αύγουστο, η Huawei διοργάνωσε ένα εργαστήριο με τίτλο «Fixed Broadband 2022».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Libyan Post Telecommunications & Information Technology Company (LPTIC)

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο έργο «E-NABLE», στη Λιβύη.

Το έργο στοχεύει να υποστηρίξει βασικούς οικονομικούς θεσμούς για την εισαγωγή εργαλείων ψηφιακής οικονομικής διακυβέρνησης και τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕ ανέφερε ότι το τριετές έργο (2022 – 2025) στοχεύει να προωθήσει ένα φιλικό προς τις επενδύσεις και ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα και, συνεπώς, να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη στη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr