Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η «απάντηση» της στο πλαφόν θα είναι ένα «κατώτατο όριο» τιμών στο πετρέλαιο

Ρωσία: Η «απάντηση» της στο πλαφόν θα είναι ένα «κατώτατο όριο» τιμών στο πετρέλαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Πετρέλαιο, Ρωσία,

Το ενδεχόμενο να θέσει ένα κατώτατο όριο τιμών για τις διεθνείς πωλήσεις πετρελαίου εξετάζει η Ρωσία, ως απάντηση στο πλαφόν που επιβλήθηκε στις τιμές του ρωσικού αργού από την ΕΕ και τις χώρες των G7.

Η Μόσχα σκέφτεται είτε να επιβάλει μια σταθερή τιμή, είτε να ορίσει μέγιστες εκπτώσεις σε διεθνείς δείκτες αναφοράς στους οποίους μπορούν να πωληθούν, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενo δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το σχέδιο.

Το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, καθώς η Δύση προσπαθεί να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, αλλά η Ρωσία έχει δηλώσει ότι δεν θα τηρήσει το μέτρο ακόμη και αν χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή.

Επισημαίνεται πως η Ρωσία στοχεύει να προσφέρει έναν διαφανή μηχανισμό τιμολόγησης στους αγοραστές του αργού πετρελαίου της, τηρώντας μια προσέγγιση βασισμένη στην αγορά για να εξουδετερώσει τις συνέπειες του πλαφόν, όπως δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον, τονίζεται πως το Κρεμλίνο δεν θέλει να δημιουργήσει ανταγωνισμό με τα ουδέτερα κράτη που αγοράζουν το αργό της ασκώντας τους οποιαδήποτε πίεση μέσω μη εμπορικών βημάτων.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι η χώρα δεν θα συμμορφωθεί με το ανώτατο όριο, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τις ισορροπίες προσφοράς και ζήτησης παγκοσμίως.

Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, επανέλαβε ότι χώρα του θα σταματήσει τις προμήθειες αργού σε οποιονδήποτε τηρεί το ανώτατο όριο τιμών και είναι έτοιμη να μειώσει προσωρινά την παραγωγή πετρελαίου της, αν χρειαστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr