Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδηλώσεις στην κατεχόμενη β/δ Συρία κατά της «συμφιλίωσης» Άγκυρας-Δαμασκού

Διαδηλώσεις στην κατεχόμενη β/δ Συρία κατά της «συμφιλίωσης» Άγκυρας-Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή, κάτοικοι και ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, εκφράζοντας την απόρριψή τους σε οποιαδήποτε τουρκοσυριακή προσέγγιση ή συμφιλίωση.

Η πόλη και η περιοχή της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία κατέχονται από την ισλαμιστική και τζιχαντιστική συριακή αντιπολίτευση και τελούν υπό τουρκική στρατιωτική προστασία – κατοχή.

Μια τοπική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι οι δεκάδες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ζητούσαν την αναβίωση της επανάστασης.

Οι διαδηλώσεις έγιναν μετά μια τριμερή συνάντηση στη Μόσχα των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας με τη συμμετοχή και των αρχηγών των υπηρεσιών πληροφοριών των τριών χωρών.

Η πηγή πρόσθεσε, «Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αλ Μαστάλ της Ιντλίμπ και σήκωσαν πλακάτ που έγραφαν:

»”Δεν θα συμφιλιωθούμε…

»”Η συμφιλίωση είναι προδοσία του αίματος και της επανάστασης των Μαρτύρων…”.

»”Η Τουρκία απογοήτευσε την επανάσταση και τον λαό”».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης και την απόρριψη της συμφιλίωσης.

Την Παρασκευή, οι κάτοικοι των περιοχών που ελέγχονται από την ισλαμιστική αντιπολίτευση στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της Τουρκίας.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της (MIT), Χακάν Φιντάν, αφενός, και του υπουργού Άμυνας της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς και του αρχηγού πληροφοριών της Συρίας Αλί Μαμλούκ από την άλλη μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου στις 28 Δεκεμβρίου.

Μια αποκλειστική πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι εκατοντάδες διαδήλωσαν κρατώντας πανό που απέρριπταν τις εκκλήσεις της Τουρκίας για συμφιλίωση με τη συριακή κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές επιβεβαίωσαν την απόρριψή τους να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με τη συριακή κυβέρνηση και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσει τη συριακή κυβέρνηση να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του λαού.

Οι πόλεις Αζάζ, Αφρίν, Μαρέα, Τζαραμπλούς και Αλ Μπαμπ στην ύπαιθρο του Χαλεπίου έγιναν μάρτυρες μαζικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με την πηγή.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Ερντογάν είπε ότι πρότεινε στον Πούτιν μια τριμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τριμερή βήματα σε θέματα ασφάλειας.

«Για τις συζητήσεις για αυτό το θέμα, πρώτα θα πρέπει να συναντηθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών, μετά οι υπουργοί Άμυνας και μετά οι υπουργοί Εξωτερικών», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα κρατικά τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr