Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλβανός φασίστας Σπαχιού υποστήριξε ότι η αλβανική αντιπολίτευση θεωρεί τον Ερντογάν νεοοθωμανικό κίνδυνο στα Βαλκάνια

Ο Αλβανός φασίστας Σπαχιού υποστήριξε ότι η αλβανική αντιπολίτευση θεωρεί τον Ερντογάν νεοοθωμανικό κίνδυνο στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews Albania, ο «νομικός» Κρέσνικ Σπαχιού (Kreshnik Spahiu, Πρώην επικεφαλής του ακροδεξιού και ναζιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»), υποστήριξε ότι η αλβανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του Ερντογάν, ενώ η αντιπολίτευση –Μπερίσα και Μέτα– τάσσεται ανοικτά εναντίον του, διότι τον θεωρούν νεoοθωμανικό κίνδυνο για τα Βαλκάνια.

Πρόσθεσε ότι για τον Μπερίσα η Ελλάδα και όχι η Τουρκία αποτελεί βασικό εταίρο για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει ιδεολογικός και διπλωματικός διαχωρισμός στις απόψεις των Ράμα και Μπερίσα: Ο Μπερίσα βλέπει την Αθήνα σαν «κιβωτό του Νώε» που μπορεί να τον σώσει στον ωκεανό όπου βρίσκεται μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Ευρώπης, καθώς του έχει μείνει μόνο η Ελλάδα για διπλωματικές σχέσεις. Αντίθετα, ο Ράμα χαίρει της διπλωματικής υποστήριξης του άξονα ΗΠΑ-Γερμανίας-Τουρκίας, υποστήριξε.

Το 2012, ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αλβανίας, Κρέσνικ Σπαχιού, ίδρυσε το κόμμα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία».

Πρόκειται για το αλβανικό ισοδύναμο της Χρυσής Αυγής.

Είναι ακραία εθνικιστικό, ακροδεξιό και ξενοφοβικό κόμμα που υποστηρίζει θερμά την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.

Μαζί με την ίδρυση του κόμματος, ο Σπαχίου καθιέρωσε και τον χαιρετισμό με τα δύο χέρια, που συμβολίζει τον αλβανικό αετό ο οποίος ενώνει όλους τους Αλβανούς εντός και εκτός Αλβανίας.

Ο χαιρετισμός στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τους χούλιγκαν στα αλβανικά γήπεδα και σταδιακά από όλους τους Αλβανούς εθνικιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr