Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα δημιουργήσει ο Πούτιν «Μουσουλμανικά Τάγματα» για το μέτωπο στην Ουκρανία;

Θα δημιουργήσει ο Πούτιν «Μουσουλμανικά Τάγματα» για το μέτωπο στην Ουκρανία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι προκειμένου να γίνει μια νέα επιστράτευση στη Ρωσία, προτείνεται η δημιουργία «μουσουλμανικών ταγμάτων» από τους μετανάστες που έρχονται από την Κεντρική Ασία.

Από τον Απρίλιο του 2023, έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης στη Ρωσία, με στόχο τη στρατολόγηση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιούχων στρατιωτών για την εναλλαγή αυτών που είχαν κινητοποιηθεί προηγουμένως στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα επιστράτευσης, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τη δημοτικότητα του νυν αρχηγού του κράτους την παραμονή των προεδρικών εκλογών το 2024, όπως γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, στη Ρωσία, σχεδόν από την αρχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (στην Ουκρανία), υπήρξε μια έντονη συζήτηση για το εάν οι «νέοι Ρώσοι» που ήρθαν από την ηλιόλουστη Κεντρική Ασία, στη Ρωσία για να ζήσουν για πάντα, θα πρέπει να τραβήξουν το λουρί μαζί με τον ιθαγενή πληθυσμό;

«Οι Νέοι Ρώσοι»

Τον Νοέμβριο του 2022, ο Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει σε ξένους πολίτες να υπηρετούν στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και σε πολίτες με διπλή υπηκοότητα ως στρατιώτης, ναύτης, λοχίας, εργοδηγός, αξιωματικός εντάλματος, μεσάρχης και αξιωματικός.

Τα Μουσουλμανικά Τάγματα

Με άλλα λόγια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με διάταγμά του, νομιμοποίησε την ευκαιρία σε τέτοιους ανθρώπους να υπηρετήσουν αθόρυβα στον ρωσικό στρατό.

Αυτό δεν σήμαινε σαφώς κατόχους ισραηλινών ή αμερικανικών διαβατηρίων, αλλά πολίτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας.

Σε αντάλλαγμα, ήταν δυνατό να αποκτήσουν ένα κόκκινο διαβατήριο με έναν δικέφαλο αετό με απλοποιημένο τρόπο, έχοντας υπηρετήσει μόνο ένα χρόνο στο στρατό.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, υπέγραψε ένα άλλο διάταγμα που απλοποίησε περαιτέρω αυτή τη διαδικασία.

Έτσι, το Κρεμλίνο υπολόγιζε σαφώς πολύ στους μαχητικούς Τατζίκους και Ουζμπέκους.

Κατά τη σοβιετική εποχή, τρία «μουσουλμανικά τάγματα» που σχηματίστηκαν από στρατιωτικούς εθνικοτήτων της Κεντρικής Ασίας πολέμησαν στο Αφγανιστάν ταυτόχρονα.

Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έχουν ξεσηκωθεί κάτω από τα μαύρα λάβαρα μιας απαγορευμένης τρομοκρατικής οργάνωσης (Ισλαμικό Κράτος) που έχει κερδίσει μια θλιβερή αλλά τρομερή φήμη στη Μέση Ανατολή.

Ο Ζαχονγκίρ Τζαλόλοφ, επικεφαλής της ουζμπεκικής διασποράς στο Περμ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Δημόσιας Οργάνωσης «Κοινωνία των Ουζμπέκων της Κεντρικής Ασίας της Επικράτειας του Περμ», πρότεινε ο ίδιος τη δημιουργία ενός τάγματος εθελοντών για να συμμετάσχει στην Ειδική Επιχείρηση στο πλευρό της Ρωσίας:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό κόσμο για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας ανά πάσα στιγμή με εντολή του αρχιστράτηγου.

»Μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι κυρίως Ρώσοι πολίτες, αλλά κατά εθνότητα είναι Ουζμπέκοι, Τατζίκοι, Κιργίζοι κ.λπ.

Μισθοφόροι εναντίον της Ρωσίας…

Ένας αριθμός ανθρώπων από την Κεντρική Ασία πολεμά τώρα εναντίον της Ρωσίας στο πλευρό της Ουκρανίας. Κύριος λόγος είναι τα χρήματα.

Στη Ρωσία οι μετανάστες έρχονται μόνο για να κερδίσουν χρήματα και να φύγουν και δεν τους ενδιαφέρει πολύ η προοπτική να τεμαχιστούν από ένα βλήμα διαμετρήματος 155 mm. Το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης τέτοιων στρατιωτών, η κακή τους γνώση της ρωσικής γλώσσας και οι κίνδυνοι δημιουργίας ολόκληρων εθνοτικών ομάδων στα στρατεύματα – οπλισμένων, ικανών να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συμπατριωτών τους, απαιτεί προσοχή για τα Μουσουλμανικά Τάγματα.

Με πληροφορίες από Echedoro

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr