Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σρι Λάνκα: 192 άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση

Σρι Λάνκα: 192 άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατολισθήσεις, Σρι Λάνκα,

Τουλάχιστον 192 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην κεντρική Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.

Την ίδια ώρα, 500 στρατιώτες και εθελοντές συνεχίζουν τις έρευνες για τους αγνοούμενους, παρά την κακοκαιρία. “Ο κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες κατολισθήσεις στην περιοχή και η δυσκολία να εκτιμηθεί η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές καθιστούν τις επιχειρήσεις δύσκολες”, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ταξίαρχος Τζαγιάναθ Τζαγιαβίρα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 14 νεκροί. Ο υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών Μαχίντα Αμαραουίρα δήλωσε το βράδυ της Τεταρτης πως περίπου 150 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι στη λάσπη, προσθέτοντας πάντως πως οι αρχές “καταβάλλουν προσπάθειες για να ανακοινώσουν έναν οριστικό αριθμό”.

Υπολογίζεται πως παρασύρθηκαν 3,5 χιλιόμετρα εδάφους, με τη λάσπη να θάβει περίπου 150 πρόχειρα κτισμένες κατοικίες, στις οποίες ζούσαν άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού της περιοχής.

Ο υπουργός Φυτειών Μαχίντα Σαμρασίνγκε δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήδη από το 2011 είχαν γίνει συστάσεις στους εργάτες αυτούς να φύγουν από την περιοχή επειδή υπήρχαν φόβοι για κατολισθήσεις.

Μερικοί εργάτες επισήμαναν πάντως πως τους προσφέρθηκε στέγη μακριά από τις φυτείες τσαγιού, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμείνουν στην περιοχή. Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις σε πέντε άλλες περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Από ασφυξία πέθανε η τουρίστρια που καταπλακώθηκε – Βρέθηκε νεκρή σε εμβρυική στάση

Κρήτη-Κατολίσθηση: Βράχος διέλυσε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σκότωσε τουρίστρια

Σρι Λάνκα: Ο πεινασμένος λαός μπήκε στα σπίτια των πλούσιων και στο Προεδρικό Μέγαρο

Στην κλειστή από κατολισθήσεις Διώρυγα της Κορίνθου πήγε ο Κ. Μητσοτάκης

Κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου – Εγκλωβίστηκε διερχόμενο πλοίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr